måndag 2 september 2013

Djursafari

Blev bilen till stallet, vilket var ett smart drag då jag inte var klar förrän 21.50 med damerna. Blev inget gjort i stallet men både jag och pållarna var nöjda med kvällen i alla fall. Red Sonja en liten kortis bara men hon var pigg och glad och lyssnade bra. Blev mest skritt och lite trav, bara lite latmans lattjo sådär. Dottla skrittades ut en längre sväng då Johan ringde och höll oss sällskap. Är lite vanskligt att rida i mörker och göra något mer avancerat än att åka häst när man pratar i mobilen...

Det är lite lustigt, när Johan far ut på jakt så kommer alla skogens djur in på gården... Svängde in på Backfors och det första jag ser är ett rådjur studsade iväg över åkern alldeles bredvid huset. När jag gjorde i ordning Sonja inför ridturen kom en liten mus farandes längs med stallväggen och när vi red förbi kalhygget ovanför huset så stod en älg där inne. När jag sedan bytt häst och red uppåt vägen träffade vi på en liten groda. Ett sjujäkla djurliv på gården alltså.

Nej nu kallar sängen. En ny dag i morgon!

Världens bästa hund!

sleepy head

Klev upp klockan sex i morse och tog med vovvarna till elljusan där vi tog morgonpromenaden. 4 km på ca 45 minuter. Kändes skönt att jag tog mig upp och verkligen gjorde det i morse. Har sovit lite dåligt senaste veckan och trodde därför att det skulle vara extra trögt att kliva upp. Men icke. Får se hur det blir i morgon..

Var väldigt trött efter jobbet så gick och la mig en stund när jag kom hem. Sov en timme och nu har jag precis fixat salladen till middagen. Kycklingen står i ugnen och vovvarna sitter på baksidan. Caspian är ute och leker rövare någonstans. 

Min tanke var att jag skulle laga middag direkt när jag kom hem, cykla till stallet och både hinna rida båda damerna och riva lite i stallet men var ju som lite trött så vi får se hur det blir med det. Har ju dessutom regnat hela dagen så jag vet inte om cykeln är det bästa alternativet om jag blir i stallet länge. Just nu är det uppehåll så jag är lite småsugen att ta vovvarna och cykeln trots allt, men vi får se. Börjar det regna igen så tror jag att jag tar det betydligt torrare alternativet, bilen. Och kanske cyklar en sväng med vovvarna ikväll...

En av mina favoritbilder, tagen av Lina Andersson.