onsdag 23 november 2011

dålig dag, lite bättre kväll

Idag har varit en sådan där dag då det verkligen har gått upp och ner. Skulle rida Dôttla en kort lugn tur vilket inte alls fungerade, hon stack och jag åkte av. Allt gick som tur var bra men jag blev arg på mig själv och lite less på D. Så jag tror jag lägger ner ridningen en period framåt och bara jobbar från marken med NH, trickträning och tömkörning. Efter katastrofturen fick pållen stå inne medan jag och Ailo brummade iväg till Jenny där jag bytte till vinterdäcken på bilen, ÄNTLIGEN! Sedan följde jag med Jenny på bibblan. Jag skaffade mig ett lånekort och lånade en ljudbok. Jenny bjöd på fika på rådhuset idag, mysigt värre!

När jag kom hem blev det slapp i sängen en stund innan jag gick ut för att verka Dôttlas bakhovar. Själva verkningen gick superbra, supernöjd med donnans beteende (nu när det var nybörjar-jag som jobbade med dem och inte någon snabb hovvårdare). Hon stod lugnt och fint medan jag jobbade på, dock bytte jag hov rätt ofta för att hon inte skulle få det så jobbigt. Rätt som det var grymtade Dôttla till och jag kikar upp. Hon hade naturligtvis fått det korta grimskaftet över huvudet så att hela grimman stramade åt hårt runt hennes ansikte, great. Försökte knäppa upp haken, vilket inte fungerade. Försökte knäppa upp grimman och få av den, gick inte, försökte få henne att vinkla huvudet för att lätta "trycket", gick inte. Till slut fick jag hämta en kniv och skära bort grimskaftet, från stången där det var fäst, för att få bort det. Skönt att hon var lugn hela tiden i alla fall, även om det bara var några minuter det handlade om! Men hon verkade inte så brydd alls. Var bara att sätta fast henne igen och fortsätta jobba. Nu står hon i alla fall oskadd och hel i boxen med hovarna inpaketerade i fotbad med silvervatten. Hoppas jag ser resultat redan i morgon...

Aja, några riktiga skithändelser och några riktigt bra!

Pratade dessutom nyss i telefon med AK, det blir jobb i morgon. Och arbetsintervju.... Håll tummarna för intervjun, jag hoppas, hoppas, hoppas på att jag får jobbet!