torsdag 14 oktober 2010

Bajs

Nu har Wojje gått och dragit på sig en liknande knöl som Tru' hade. Kan inte hästarna bli friska och hålla sig friska snart? Jag börjar bli less på den eviga sårrengöringen och väntan på tillfrisknande. Usch. Såren är ungefär likadana och nu har han en böld/knöl/svullnad på halsen. Yaaaay.


Plötsligt kommer min bror Viktor in på mitt rum och säger att det står en liten tjej där ner och väntar på mig.
- Jaha, är det möjligtvis Linnea?
-Ja hur många små flickor är det egentligen som finns häromkring som söker dig?

Mycket riktigt var det Linnea, som bestämt sig för att pyssla om Wojje en sväng. Hon upptäckte knölen och gick in för att berätta det för mig. Egentligen skulle hon inte kommit hit förrän imorgon för att vara med Wojje, men hon är så duktig som pysslar om Wojje och tar hand om honom. Hon hade tagit in honom för en liten genomborstning när hon upptäckte bölden så då var det bara för mig att följa med ut, titta på Wojje och gå in och ringa till Therese och Annmarie och berätta. Och sen bar det av ut igen för att pyssla om såren och visa Linnea lite, imorgon blir det med sårrengöring för Linneas del då vi ska gå igenom Wojjes "sjukskötsel". Jag är så glad att Linnea verkligen är intresserad och att hon är så duktig med Wojje!


God morgon

Nu har jag precis varit ute i stormen och pysslat om hagens lilla sjukling. Tog in honom i stallet, tittade på "såren" och glädjande nog har ena blivit mindre, andra är ungefär lika. Såren var lite röda med lite svartpluppar i men det tvättade jag bort med nykokad saltlösning. Och sist men inte minst fick han en näve korn som belöning. Mums mums sa Wojje då!

När jag släppte ut Wojje och skulle gå in så stod min lilla dam och tittade på mig med ögon som sa; Men jag då!? Har du glömt bort mig?

Igår ägnades hela dagen åt alla andra hästarna i hagen, först Tru och Sias verkning och sedan åt Wojje, så min häst som brukar vara mitt centrum fick kliva av scenen för de andra tre. Och idag ville hon inte att jag skulle gå utan att ägna mig lite åt henne. Mysfian min!