måndag 7 april 2014

Lite nervig

Det blir Helgis första natt i stallet i natt, tillsammans med Dottla. Har äntligen satt upp galler för fönstret och dragit lite tråd mellan boxarna då det är öppet över boxväggen. Hoppas att fröken D håller sig i skinnet trots att hon inte är så nöjd över sällskapet, och att lille mannen inte blir alltför uttråkad när hö:t tar slut. Men lite nervigt är det allt för mattes del!

Sonja fick stanna ute och hon lär nog gnägga lite av och till men hon brukar lugna sig rätt fort när hon står själv. Nu när marken är så pass upptinad och snöfri som den ändå är så är strömmen grymt bra igen, vilket är ett extra plus nu när flocken ännu inte är helt lugn.


Aprilväder

Dagen till ära snöade det. Hela jag ville skrika NEJ! NEJ! NEJ! i morse. Skriva på ett papper och protestera. För det är inte rätt med snö nu. Nu när det varit varmt i flera veckor. Jag längtar efter grönskan, grönt gräs och gröna löv på träden. Ge mig sommar nu tack. Men icke. Istället snöar det och min ridtur uteblev på grund av vädret. Så är det att bo i Jämtland. Tussilago och snö.
Over and out.
Fina Helgi!