söndag 1 september 2013

Älgjakt

Det känns tomt när J far på jakt. En hel vecka utan honom. En. Hel. Vecka. Och knappt någon mottagning har han där ute i skogarna... Det är konstigt det där. Att man kan bli så beroende av någons närhet. Bara att veta att hans varma kropp är där under täcket på kvällen eller att han finns vid min sida på morgonen, (framför allt helgmorgnarna! ;). Att det bara är att lyfta på täcket och maka in sig där, sno värme och ligga nära, nära. En hand på hans höft och en lätt kyss på axeln. Eller när vi ligger och pratar om allt mellan himmel och jord, han håller om mig, snusar på mitt hår och pussar mig på huvudet. Han har bara varit borta i några timmar men jag saknar honom redan. Heltokigt.

Fast kanske inte.. Senaste veckorna har han jobbat i Ottsjö så då har han sovit borta mån-tors så vi har ju inte hunnit umgås sådär supermycket, alls.. Och helgerna har flugit iväg i och med flytten och alla människor man ska hinna träffa och dinera med. Vilket känns urtråkigt nu när sommaren dundrat förbi och hösten är här med allt vad jakt och mörka kvällar innebär..



Veckan kommer nog gå snabbt ändå. Har en massa roliga och mindre roliga saker på "to do-listan". Typ tvättberget vi alltid tycks samla på oss. Och stallfix. Och motionering av hundar och hästar (och av mig själv!!).. Någon som vill ge en hjälpande hand..? 

Får tända lite ljus och mysa ner mig själv i soffan någon kväll. Bara ta det lugnt och faktiskt unna mig det..

Benny och Jella

Just det! Bästa Jenny var ju här förra "helgen", tors-mån. Sjukt roligt, som alltid! Vad jag har saknat henne...!

Som vanligt var vi fullbokade med planer, men såna är vi. Fullt ös medvetslös!

I torsdags blev det en massa prat under resan hem från tåget och under hela dagen. Hehe. Vi städade lite här hemma innan vi for till stallet och red ut på damerna. Hittade en superfin ridstig! Sen kom Pauo och Elin och hälsade på oss och middagen blev tokmysig, på kvällen blev det en låååång prommis med doggsen..

I fredags flyttstädade vi i Ångsta. Lite segstartade men tillslut kom vi dit och körde igång. Därefter blev det middag och en skön ridtur på damerna i "paddocken" medan Johan skruvade bil.

I lördags tog vi sovmorgon, for in till stan där det blev shopping och mys på Pause, sen for vi och hälsade på Angie och hennes pållar. Blev bjudna på mycket goda våfflor! Och såklart blev det en ridtur på kvällen också!

I söndags sprang vi elljusan 4 km direkt på morgonen, skönt! Märktes i kroppen att det var ett tag sedan. Hmmmphft. Sedan for vi till Hackås och hälsade på Irma och Örjan, släktingar till oss. Stor lunch och mysiga berättelser om släkten. Även denna dag hann vi rida en sväng. I mörkret. I två timmar. Hehe.

Och så blev det måndag. Jobb för min del och lugn packdag för Jenny. Kom hem och lagade middag. Eller ja, Jenny lagade och jag satt på en stol och sov typ. Efter maten for vi till stallet och red en sväng, trötta pållar! Men min gråa dam var riktigt lugn för en gångs skull! Behöver aktiveras rejält tror jag... Och sen var det hemfärd för Jenny på kvällen. Det blev alltså en kort men intensiv helg för oss! Längtar till nästa gång vi träffas!


arbetsmyra

Började grejja lite i "nya" stallet igår. Skruvade loss Johans två hyllor och bar ner dem till verkstan. Så idag fortsatte jag att fixa och trixa i stallet. Rev ut en massa skräp och flyttade runt en massa byggmaterial och virke så att jag nu får plats med hö där inne, blev mer ett rejält städ än utflytt av prylar. Jag fick upp min "sadelkammare", otroligt skönt! 5 av 6 sadelhängare och några hängkrokar kom upp. Känner mig nöjd. Så mina sadlar, träns och grimmor fick hängas på plats, självklart var det lite mer prylar som fick flytta in i stallet men det blir ju en massa dravvel om jag ska dra alltihopa.

I morgon har jag lite planer på att  cykla till stallet med vovvarna, hinna rida båda damerna och bära ner mer prylar till verkstan. Men vi får se vad jag orkar och hinner, jag är ju lite tidsoptimist ibland...