torsdag 13 oktober 2011

swosh

kört grejer till lägenheten, pussat och borstat på pållen, promenerat vovven, mockat stallet hos Nyströms och kikat på Donnie Darko och fattat nada. Hmm.. Och sökt jobb... Need some thing to do, något givande. Känner för att klättra på väggarna typ. Ge mig ett jobb, NU.

Grrr!

Ailos bror till salu!

Ailos bror är till salu! Någon som är intresserad av en supergo hund?

http://www.blocket.se/jamtland/Blandiskille_1_ar_36512131.htm?ca=3&w=1

Bild från annonsen!
Hoppas att han kommer till ett bra hem nu! ;)

Fång!

Gå in på http://www.djurhalsan.se/fruktan.htm och läs på! Mycket intressant läsning och bra kunskaper som kanske räddar just din häst från fång! :)

Ett utdrag från sidan:


För inte så lange sedan trodde man att det var proteinerna i gräset som kunde orsaka fång. Fång är en sjukdom, som drabbar hästar framförallt på varen, en period då gräset har gödslats, växer som det knakar och innehäller många proteiner. Det var nästan en självklarhet att skylla på proteinerna, men det har visat sig att det är en kolhydrat som är orsaken.

Hur har man kommit fram till det? Den australiska proffessorn Christopher Pollit vid universitet i Queensland gav hästar 7,5 gram fruktan per kilo kroppsvikt, och inom 48 timmar hade alla hästar fång. Därefter har man forskat mer i detta ämne och man har löst manga mysterier kring ämnet fång. Det har visats att fång knappast har att göra med proteiner, utan med socker, och då framför allt fruktan.









:D