måndag 1 april 2013

Alltiallopass på Klindur

Jobbade Klindur idag, gick riktigt bra. Jag började med att värma upp med lite longering. Det tog en liten stund innan vi hittade en bra kommunikation men han kämpade på rätt bra. Han är en häst av den lite latare typen, vill inte gärna göra mer eller snabbare än han behöver, men han gör det snällt.

Klindur :)

När vi värmt upp i skritt, trav och galopp, det fungerade bra i båda varven och han lyssnade bra på vad jag bad om så satt jag upp och red. Blev mycket skrittarbete idag. Jobbade mycket med att flytta för skänkeln och att stanna för sitsen, gick väldigt bra. Han är en riktigt välriden häst som kan mycket och gör det han ska. Vi jobbade med skänkelvikningar, öppna och fram & bakdels-vändningar och han gick riktigt bra mot slutet. Dock har han några extrakilon att jobba bort så han får ju kämpa lite extra ibland. Mot slutet av ridpasset jobbade vi med galoppfattning från skritt och där märktes det verkligen vilken som var den bättre och sämre sidan. Men han kämpade på bra och jag gav mig med det när jag fått två godkända fattningar åt varje håll. Blev lite sugen på att prova hoppa honom och plockade fram ett litet hinder. Första gångerna saktade han in och klev över hindret så efter några försök satt jag av, höjde upp och plockade bort sadeln och löshoppade honom. Det gick mycket bättre. När hindret höjts förstod han precis vad han skulle göra!




Jag lät Klindur skutta några gånger över hindret innan jag sänkte ner igen och lät honom avslutningsskutta på låg höjd. Eftersom han kämpat på så himla bra hela passet så tog vi en avslutningspromenad och myste lite i solen innan han fick komma ut till sin flickvän Sonja igen.


Påskledighet

Har haft fullt ös hela påsken, ridit pållar, umgåtts med folk och ätit massa god mat. Precis som det ska vara! Därför har det varit lite tyst här på bloggen. Jag har inte haft tid eller lust att blogga utan har bara velat njuta av livet i nuet!