torsdag 16 oktober 2014

En god vän och älskade hästar!

Nyss hemkommen och nerslängd i soffan, mycket skönt! Är ganska tröten av mig men ska försöka göra något vettigt av kvällen i alla fall..! Får väl se hur det går..


Hästarna har fått stå hos Therese de senaste tre dagarna för att underlätta lite och minska ner sträckorna med transport på bilen. Himla smidigt och skönt när man har någon som bor halvvägs till stan och som man kan byta hästtjänster med! Dessutom har ju Therese följt med som hästskötare och hjälpt till vid i och ur lastningarna vilket har gjort allt så mycket lättare för mig! Vi är nästan som syskon, om ni inte förstått det redan! Vi hjälper och stödjer varandra väldigt mycket och löser många problem i hästvardagen tillsammans! T.ex. Hade ju jag hennes åring och gamling på bete hos mig i somras när hon inte fick tag på nog med bete och vi har låtit både sadlar, bett och annat smått och gott vandra mellan oss efter behov. Therese är ju också uppfödare till min gråa dam och vi har alltså känt varandra i 11 år nu. Så jag är lyckligt lottad som har en så god vän (numera) nära till hands! Känner mig väldigt tacksam och glad över att få ha dig som vän, Therese!   


Båda hästarna har mått gott på "hotell-vistelsen", men i motsats till Dottla så har Helgi varit på ett mini-ridläger. Vi red ut både i tisdags efter skoningen och i onsdags när jag kom ut efter skolan. Idag red vi upp till ridplanen och red ett pass där innan jag packade in mina två i transporten och for hem. I morgon ska lillgrabben få vila och på lördag blir det "final-dax" för oss! Sen tror jag faktiskt vi ska tagga ner lite, jag tänker att Helgi ska få en rejäl vila från och med november och en bit in i december. Vilket jag också diskuterat och pratat om med Therese i dagarna. Han ska få en chans att låta allt nytt sjunka in och det passar mig väldigt bra då jag har praktik från mitten av november till mitten på december. Är ju dessutom en väldigt mörk och höst-trist period som brukar innehålla mycket snöblandat blask. Kommer förmodligen få världens abstinens, men ändå. Jag tror verkligen han behöver få vara häst och mogna än lite mer i skallen. 


Såg fram emot nästa Hjalti-kurs som bara den, att få delta med båda hästarna! Men så gick Dottla och blev halt och jag upptäckte att kursen är samma helg som jag kommer vara Spanien och fira mammas 50:års dag. Surt sa räven! Så ingen kurs för mig i november! :( 

Men det kanske var menat så, just för att Helgi verkligen ska få sin vila då!? Haha, hästnörd som jag är muttrade jag många svordomar över den missade kursen. Konstigt att man hellre åker på kurs med hästen en dag än till ett varmare land i fyra dagar...! ;) 


Over and out! 

Andas ut!

Röntgenplåtarna visade inget. En sån stor lättnad! Nu kan jag andas ut!  Hon är väldigt mycket bättre men har fått butta för att häva inflammationen som eventuellt finns kvar. Veterinären kunde inte säga vad det berodde på och tyckte hon hade en lite ovanlig "fångsymptom", men för säkerhetsskull är det strikt diet för damen. På tisdag blir det åter in till kliniken för att få på sig skor. Många turer dit denna månad, men så blir det när älsklingarna inte är helt 100!

Ytterligare två veckors vila för damen med stort D och sen får vi se när vi kan sätta igång med motionen igen! Hoppas att vi har lite medvind från och med nu och att mina älskade djur får må bra!