måndag 2 april 2012

nice

Nu har jag strukit på lite  hästliniment på mina stackars ben som förhoppningsvis mår bra av behandlingen. Jag nämnde ju tidigare idag att jag fick ont i ena vaden under min jogg-runda och jag hoppas linimentet ska ge en hjälpande hand så att det inte blir något  mer eller förvärras. Jag har ju varit med om benhinneinflammation en gång redan, not nice, så det vill jag inte åka på igen! Har inte ont just nu och har inte känt något mer under dagen så det är nog inget farligt alls. Men eftersom jag haft problem med onda knän och lite annat smått och gott så känns det som att lite försiktighet kan vara på sin plats. Något jag inte har nämnt under mina tre träningsveckor är att jag kände av både knän och höfter från  början. Men nu har jag fått lite bättre muskler, antagligen lite mer teknik och kroppen har börjat vänja sig så nu gör det inte ont någonstans, förutom i vaden idag då. Man ska skynda långsamt! Men det är ju så svårt ibland, jag vill ju vara bra på en gång! Haha!

Jag hann med mina planer trots att jag var väldigt segstartad och det känns väldigt skönt. Lägenheten är städad, sängen renbäddad och disken tagen. Dôttla fick komma ut på en barbacka tur som vi alla tre njöt av. För Ailo följde ju också med! Under de gångna veckorna har det inte blivit så mycket ridning och hästeri alls, så Ailo blev överlycklig när hon insåg att hon skulle få följa med ut på en ridtur. Dôttla såg inte så ledsen ut hon heller... Och vilken fin och härlig tur det blev! Den behövdes verkligen! I morgon blir det nog lite njutning i hästhagen, att bara vara, var rätt länge sen jag myste i hagen med hästarna. 


Nu ska jag äntligen kika på en film innan jag stämplar ut för natten!
Puss och hej, leverpastej!

Walk off the earth


Somebody that I used to know!

En ny favoritlåt, härlig att springa till när man vill ta det lite lugnare.

Tiden tickar och jag springer på

Tiden tickar på och jag har fortfarande inte ätit frukost. Fick mig en rätt skön sovmorgon efter helgens bravader. Har jobbat 5 pass på tre dagar, så det känns gott att vara ledig idag. Har sprungit 5 km och det är ungefär det enda jag gjort än så länge. Jag har planer på att städa, diska och rida också innan datorn ska få agera tv och någon skön film ska avnjutas. Vi får se hur bra det går...! Haha!

Jag har tränat i ca tre veckor nu och jag tycker att det går otroligt bra än så länge. Det känns faktiskt jätteskönt! Försöker springa nästan varje dag och hittills har det fungerat hur bra som helst. Jag har bara haft två dagar på dessa tre veckor som löpningen känts otroligt tung, den ena var idag. Solen lyser men det är svinkallt i luften plus att det blåser. Blev inte varm förrän efter halva turen men frös om händerna hela rundan. Fick ner mycket kall luft i lungorna som gjorde det extra jobbigt att springa och på slutet kom blodsmaken i munnen trots att jag fortfarande inte springer/joggar så långa sträckor eller gör det snabbt. Att jag dessutom fick ont i ena vaden gjorde inte heller saken bättre. Men nu är det avklarat och jag tog ju mig runt så jag får faktiskt ge mig en klapp på ryggen och känna att jag var lite duktig ändå som inte bara gav upp och gick hem istället! Jag har aldrig varit ett fan av att springa så då känns det rätt bra när jag fortsätter springa trots motgångarna. Jag tänker faktiskt inte bara sitta här och klaga och berömma mig själv utan jag tänkte faktiskt också berätta om det positiva. Det har faktiskt varit mycket lättare att komma igång än jag trodde med löpningen. De flesta av mina rundor har känts otroligt lätta, sköna och roliga att springa och det har varit så skönt i kroppen efteråt. Tidigare har känts jobbigt när jag försökt komma igång med att springa och det har liksom inte gett mig så mycket. Men nu så! Nu känner jag mig piggare, mår bättre, min hy har blivit bättre (antagligen pga att jag har lite dålig blodcirkulation, heeeeeey iskalla fötter, händer och nästipp!), och jag känner mig mer positiv. Och jag får igång blodcirkulationen för minsta lilla, innan kunde jag frysa på Citygross när jag satt i kassan de senaste gångerna har det inte hänt. Härligt eller hur? Jag hoppas att jag håller igång detta nu och att jag faktiskt tar mig igenom svackorna utan att sluta...!

Kärlek till er alla!