måndag 26 oktober 2020

Change


Hej.
Förändring. Livet förändrades. Jag förändrades. Hej, nya jag. Vem är du? Jag försöker ta reda på det. Försöker återta kontakten med mig själv, utforska vem jag är nu. Vad tycker jag om? Vilka rädslor har jag nu? När en av de största rädslorna som funnits i mitt liv redan har skett? Min familj splittrades. Hur påverkar det mig? Hur ser jag på mig själv? Min självbild, mitt jag, min självkänsla? 

Jag funderar. Jag känner. 
"Jag tänker, alltså finns jag" som Rene Descartes sa. 
Vad är bra att bära med mig, vilka erfarenheter och vilken kunskap ska jag ta med mig ur det här? 

Lycka, lycklig, glädje. Vad gör mig glad? Vad gör mig lycklig? Vad gör mig olycklig? Vad blir min nya målbild i livet, vad vill jag arbeta mot? Hur tar jag mig dit? Så många frågor. Så många funderingar. 

Ensamhet. Är jag rädd för att vara ensam? Hur är man ensam? Behöver jag vara det? Måste jag vara det? Är jag det? Bearbetning, hur gör jag mig av med bagaget som jag bär med mig som jag inte bör ha kvar? Om jag vill att det jag bygger upp nu ska bli bättre, hur gör jag då för att inte släpa med mig det jättebagage jag har kvar in i mitt nya liv? Mitt nya jag? Hur rensar jag förrådet? Är det de jag gör nu? 

Nattliga funderingar. En del frågor besvaras, en del frågor har redan svar, men en hel del frågor får grunnas vidare på. Komplexitet. Livet är komplext. Det behöver inte vara dåligt bara för att det inte är bra än. Livet är livet, det finns något vackert i allt. 

So, over and out.