torsdag 6 januari 2011

Ledigt

Hästarna fick ledigt idag eftersom jag jobbade och efteråt bjöd mina underbara hundvakter på middag. De åkte runtt åtta- halv nio så att träna hästar fanns inte ens på schemat längre. Vi får se om jag tar ut Trú något i morgon, lär ju vara ganska trött efter jobbet, men som sagt! Vi får se.

På lördag runt tio-tiden kommer Angie hit och ska verka Dóttla och Wojje. Skönt! Helene, Trús ägare, kommer också hit under förmiddagen då! Skoj! Får se om det kanske blir någon ridtur eller om  vi tömkör Trú en sväng. Eller varför inte lite allt möjligt, gångartsvisning på ridplan, en kort ridtur och en kort tömkörningstur. Ja vem vet? Vädret kanske är jättedåligt så vi bara tar och pratar om Trú. Vi får se vad framtiden utvisar!

Puss och hej, leverpastej!

Arbete och hundvakt

Idag började jag jobba på Sibylla klockan 11 och slutade klockan 16.00. Jag hade därför fixat hundvakt åt Ailo under tiden. Pauo och hennes kille Erik kom hit och spenderade dagen här, tillsammans med Ailo. Schysst! Även imorgon är det jobb på Sibylla mellan 11-16 så då har jag bokat in Lina som hundvakt! Ailo får följa med in till stan för att tillbringa dagen i Lina och hennes mammas lägenhet. Skönt med hjälpsamma kompisar! Haha, fast vem kan motstå Ailos charm!?

Jag har packat ihop en kasse med filtar, hundmat, gnagpinnar, hundgodis, vitaminer, vattenflaskor och såklart leksaker och tidningar som nöden kräver. Eftersom vattnet i sjöarna och Östersunds kommunala vattensystem fortfarande innehåller parasiter så tar jag med egna flaskor med vårat brunnsvatten så att Lina slipper slösa köpevattnet. Det sägs att djuren inte påverkas av parasiten men eftersom Ailo är liten bebis fortfarande och inte har varit i kontakt med parasiten (vad jag vet) så tar jag det säkra före det osäkra! Dessutom har jag letat fram våran uråldriga hundbur i metall som ska få följa med. Tung som satan och ca 1x1 meter så är den ganska otymplig, men det är alltid bra med en bur. Som tur är så är den hopfällbar så den tar inte så stor plats när den är i hopfälld.

Fladderöron!?

Lugna fina Ailo som oftast ligger på "sin" stol när vi är i köket, så även nu!

Lugna fina Ailo som oftast ligger på "sin" stol när vi är i köket, så även nu!

Lugna fina Ailo som oftast ligger på "sin" stol när vi är i köket, så även nu!

Lugna fina Ailo som oftast ligger på "sin" stol när vi är i köket, så även nu!