söndag 27 januari 2013

Today.. end of story.

Suck, pust och stön. Inte den bästa ridturen idag inte. Dottla var på lite knepigt humör, gick hyfsat lugnt fram tills vi red in i skogen och det kom två stockar. Hon klev över den första och hoppade över den andra och drog iväg i galopp. Jag var inte riktigt beredd på skuttet och således inte på galoppen heller. Challe hängde på och Linnea trillade av då sadeln snurrade, det var massa grenar i vägen osv. Linnea blev lite blåslagen och Charlie hade något litet skrapsår på benen men annars klarade sig alla utan någon värre skada. Skönt. Vi fortsatte rida då Challe inte hade ont någonstans och det verkade lugnt.

Jag hade huvudet på annat håll och var inte riktigt hundra och Dottla ville inte riktigt lyssna. Ridningen var inte på topp alltså. Charlie strulade lite och ville gasa på lite väl mycket och lyckades trampa av sig ena bakskon. Tur Sonja skötte sig i alla fall!

Men nu har de fått vila inne i boxarna några timmar, med svettäcken på, och så fick de komma ut alldeles nyss, alla tre med vintertäcken på.

Att det även gick skitdåligt att åka skidor idag gjorde ju inte dagen bättre. Jag ramlade, tappade stavarna och så var det ganska spårigt i skidspåret så det högg till i skidorna. Inte så kul. Dock drog hundarna på rätt bra... :)


Film från igårkväll.

Höbal


Hehe vad fint pållarna ätit......

Linneas ridlektion

Gårdagens lektion med Linnea och Charlie.

Jag tog och gjorde en liten bana, eller vad man nu ska säga, runt "fyrkantsspåret" (som inte är så fyrkantigt i våran paddock). 

Övning a:
Skritta över bommen, göra halt när hästen står med båda frambenen framför bommen och båda bakbenen bakanför. Backa tills hästen står med båda frambenen vid hinken, skritta fram till övning b.

Övning b:
Skritta en liten på en liten volt genom portarna (hinkar). Göra halt mitt i sista porten. Skritta fram till övning c).

Övning c:
Hoppa hinder.

Övning d:
Travbommar. 

Linnea fick först köra igenom alla övningar i skritt några gånger i båda varven innan vi höjde svårighetsgraden och hon fick rida i trav genom alla övningarna. Eftersom hon fick svårt att sitta ned i traven så fick hon inte använda stigbyglarna, utan var verkligen tvungen att rida och planera vägarna för att det skulle bli rätt. Både hon och Charlie var jätteduktiga och kämpade verkligen! När det fungerade bra och allt flöt på i båda varven plockade vi in galoppen (och även stigbyglarna igen). Trav genom övning a och b, fatta galopp  innan övning c och över travbommarna som nu blivit galoppbommar, och ner till trav igen till övning a. På slutet avbröt vi övningarna och hon fick hoppa Charlie några gånger över hindren i övning c. Och sen blev det en avslappnande trav innan de fick skritta av ordentligt. Jag tror både hon och Challe fick tänka lite, och Linnea lär nog ha en härlig träningsvärk idag. 

Stolt över min elev och hennes pålle! ;) 



American pancakes for my love

Står och steker american pacakes till frukost. Mums! Sen kommer stalltjejerna hit och vi ska rida ut en sväng! Härligt att ta med alla tre hästarna på en vandring.