lördag 2 april 2011

Gårdagen ;)

Igår var en mycket skön dag! Åkte till skolan och gick på enda lektionen, åt lunch och tog sen ut alla hundarna på sjön en sväng. Tog ut dem två och två, så först ut var Moa och Ailo. Jag åkte långfärdsskridskor och hundarna fick rejsa, Moa drog väldigt dåligt för att vara Moa men det var två nöjda som fick hoppa in i bilen igen. Därefter var det Fanta och Provne som fick komma ut och springa av sig lite. Fanta drog ovanligt bra för att vara Fanta och Provne rejsade som bara den. Väldigt kul och alla hundarna verkade uppskatta skridsko-turerna mycket!

När hundarna var färdigmotionerade så åkte jag och plockade upp Linnea och så bar det av hemåt. Vi fikade lite innan vi stack ut i det fina vädret som dök upp. Hästarna blev rejält genomborstade ute i hagen! Gött. Eftersom Wojje fortfarande är dålig så tog Linnea och jobbade lite med några hundar. Fanta fick lite lydnad på ridplan och Provne fick en långpromenad. Moa hade redan rymt en stund så hon var färdigmotionerad och Ailo behövde inte gå så mycket mer efter skridskoturen. Medan Linnea tog hand om hundarna så stack jag ut och red på Dóttla, det gick både bra och dåligt. Från början var det cirkulering som bara den, hon ville inte gå framåt utan ville bara vända tillbaka till Wojje. Men när vi kom ifrån det så lossnade det rejält. Jag valde att trava mycket under turen och mot slutet visade hon en rejäl ökad trav. Dessutom fick jag känna på en gångart som jag inte riktigt är säker på vad det var. Antingen en otroligt härlig ökad tölt eller en extremt mjuk passgång. Från trav till denna underbart mjuka, runda och underbara gångart, aldrig varit med om det på min dam, att hon gjort något sådant. Men underbar aha upplevelse i alla fall. Och nej, jag hann som inte uppfatta takten då det var så otroligt mjukt och rörelsemönstret inte stämde in på tölt. No idea, but pretty damn wonderful!



När jag ridit färdigt satte jag in henne direkt i hagen, stretchade igenom henne och masserade rumpan lite. Då svängde Therese in på gården och vi började med lite hemmasysslor. Hon lagade mat och jag började dammsuga. Då kom mina barnvaktsungar och resten av kvällen spenderades med dem. Kärlek till gårdagen! UNDERBAR DAG må jag ju säga!