söndag 31 maj 2015

Week

Tagit på mig lite för mycket denna månad har jag insett senaste veckan! Jobbat lite över 80 timmar denna månad vilket alltså är ca 50%, pluggat järnet till två tentor, arrangerat och genomfört en islandshästtävling där jag red båda mina, varit på begravning, skrivit rapport och kommande vecka blir det råplugg inför sista tentan den här terminen. Det känns i både kropp och knopp och stressen har varit lite för stor de senaste dagarna. Jag mådde rätt dåligt innan helgen och kroppen sa helt enkelt ifrån. Det känns inte riktigt okej när man gråter av stress, liksom.. Så när rapporten var klar igår kväll tog jag en slappiskväll i soffan, välbehövligt kan jag ju säga! 

Idag jobbade jag förmiddagen fram till 12 och sen for vi till svärmor på morsdaglunch. Jag däckade i soffan, lite trött efter veckan och gårdagens rapport!  När vi kom hem vid femtiden så stack jag ut i stallet. Tog ut mitt lermonster till häst och försökte borsta fram min vita springare men fick ge upp mina försök när jag insåg att leran faktiskt färgat henne brun.. Yaaaay! Red upp till ridbanan och på vägen dit var damen stel och tung, hängde sig i tyglarna och var allmänt burdus. Körde på med det vi tränade på Heimir-kursen och på slutet släppte hon mer och mer om än inte helt. På vägen hem kändes hon dock riktigt härlig och jag var nöjd! Jag tror vi båda behövde komma ut för hon verkade väldigt nöjd när vi skrittade hemåt. 



Helgi fick sig också en redig tur och vårt fokus låg på traven idag. Hitta övergångarna mellan alla gångarter till och från trav, och på slutet gick det mycket bra om än inte perfekt! Men nöjd var jag ändå, idag satt traven där den skulle vilket den inte gjorde på tävlingen i tisdags! 

Har nu på kvällen skrivit mina två sidor reflektion om pågående kurs och ger mig själv en klapp på axeln. Jag har varit duktig och gjort klart mina uppgifter i tid trots stressig period och nu får jag slappna av för natta! I morgon är det redovisning av rapporten och sen är det som sagt råplugg för hela slanten! 

God natt! :)