fredag 18 mars 2011

Bra jobbat Bella

Rummet städat, rensat och skurat, köket, hallen, trappan och hallen uppe har blivit dammsugade och skurade. Disken är fixad och maten är lagad. Min hund och jag är motionerade, jag fick lillebror Cornelis att promenera med de andra två odågorna, Linnea har fixat med Wojje och Dóttla ska nog få sig en genomborstning innan jag släpper ut dem igen. Flitiga jag! Känns faktiskt riktigt bra då det var så äckligt snöoväder idag. Snö plus blåst plus halka  = irriterad Bella! Men det har ju faktiskt gett ett lite renare hem, även om badrummen, kattlådan och tvätten borde få sig någon genomkörare också. Men det överlåter jag till resterande familjemedlemmar!

Hur har er fredag spenderats?

pussen

Uppdatering

Min hund fick nyss tag på min mobil och har tuggat sönder lite knappar. Den fungerar fortfarande och hunden lever. Aja, blir väl silvertejp eller något....

Men matte, vi måste hitta på något nu!

Min fina vovve sitter bredvid mig och är extremgosig. Jag tror hon har tråkigt och vill hitta på något. Vi brukar ju antingen vara i stallet, i stan eller ute och gå en massa. Idag har jag bara tagit det lugnt än så länge och städat rummet, vilket var väldigt välbehövligt! Men Ailo verkar alltså tycka att min hittills lugna dag börjar bli tråkig. Hehe, överambitiös och överaktiverad hund?

Ska äta lunch, sen åka till Brunflo för att plocka upp Linnea och åka hit igen för att hålla på med hästarna. Då blir nog Ailo glad när hon får vara med! ;)

Kärlek till min hund..

Hundträning igår

Igår fick Ailo följa med in till stan igen. Hon vill alltid följa med i bilen numera men vill då hoppa in i fram såklart. Så på slutet har hon mest fått åka där bak, alltså i bagageutrymmet, och tro min förvåning när hon hoppade in självmant i bagaget två gånger igår. Dock är det lite högt och jag tänkte lyfta in henne men hon hoppade in själv innan jag ens hann göra något. Stolt matte! Haha. Hon har liksom inte ens velat bli "fångad" när hon sett att hon ska åka där bak. Men nu så är det hennes plats. Min bil är ju halvkombi trots att den är så liten, så hon får lätt plats.

Efter skolan så skjutsade jag hem Linnea Wass och så tränade vi lite med våra hundar. Hon har en ettårig liten utställningshund som heter Love, jag vet inte riktigt vad det är för ras på honom men han ser ut lite som en långhårig chiwawa. Otroligt söt!

Vi båda hade våra hundar kopplade och lät dem lugnt hälsa på varandra. Dock var Love ganska skällig och dominant så Ailo blev ganska snart provocerad, då började hon dra i kopplet och hugga efter Love, ett aggressivt beteende alltså, så vår träning gick mest ut på att få hundarna lugna. Love är tydligen väldigt skällig mot andra hundar så det var riktigt bra träning för båda två. Från början försökte jag sitta kvar med Ailo trots att Love framkallade dåligt beteende, det fungerade inte, så väldigt snabbt började jag promenera iväg med Ailo när hon betedde sig oönskat. Riktigt snabbt slutade hon dra i kopplet och sökte ögonkontakt. På slutet kunde vi gå förbi varandra nästan helt utan "dåliga" beteenden så då avslutade vi. Det är första gången Ailo blivit provocerad av en annan hund och första gången hon uppvisat ett argt humör så jag hoppas att jag och Linnea kan fortsätta träna med våra hundar så att Ailo kan sluta  bry sig. Och jag hoppas på att kunna träna bort det beteendet, speciellt som det nu var, på grund utav att Love provocerade henne. Det var i alla fall väldigt kontrollerat och hundarna fick ingen chans att skada varandra!


 Mitt mål är att jag och Ailo ska kunna promenera på stan, utan koppel. Det kanske kommer ta många år men vad spelar det för roll? Vi har ett mål och jag har en grymt duktig valp/ung hund nu som verkar vara den enklaste hunden på Jorden, ingenting är omöjligt. Träning ger färdighet! ;)

Man kan aldrig veta exakt hur ens hund reagerar förrän man testat. Detta är första gången Ailo visat ett aggressivt beteende och då är det mot en provocerande unghund som dessutom är storleksmässigt mindre än henne, klart man blir förbannad då liksom. Men grejen är inte att min hund visade ett oönskat beteende, hon blir inte en farlig hund för det. Nej, grejen är den att jag nu vet att min hund är en normal hund och svarar på när en annan hund provocerar henne och det ger mig en chans att träna bort det i tid, så att hon inte blir "farlig" senare. Många har fördomar mot Amstaff/pitbull raserna just för att de ser skräckinjagande ut, speciellt när de blir arga. Just "kamphundsraserna" har fått dåliga rykten då det ofta är det dåliga beteendena som tas upp i media, eller när de gjort något dåligt. De är egentligen otroligt glada och trygga hundar som när de hamnar i fel händer kan utveckla dåliga beteenden, precis som alla andra hundraser. Klicka er in på den här länken och läs. Jag vill själv inte ha en hund som svarar på andra hundars dåliga beteenden utan jag vill att Ailo ska lyssna på mig, så nu kan jag jobba med det, när jag vet att hon reagerar på det här sättet. Men hur många sällskapshundar ser man inte som börjar skälla på andra hundar när man är ute på stan. Ägarna struntar i det, hundarna får dra i kopplen och ingen verkar bry sig. Men om en "kamphund" gör det då är den genast farlig. Hehe.

Fast än så länge har jag inte råkat ut för någon som haft något emot rasen själv. Eller ja, mamma blev väl inte överlycklig över att jag skaffade valp utan att säga till, eller att det var en "kamphund". Men vad skulle hon göra? Jag är snart 20, hehe. Men när hon träffade Ailo var det gulligull på en gång och nu älskar alla min fina tjej. Och de flesta som träffat henne tycker att jag har en väldigt lugn och fin tjej, och att hon verkar helmysig. Och det stämmer ju till 100!