lördag 12 mars 2011

Barnsligt?

Gud vad småfilmerna, som visas innan artisterna i melodifestivalen uppträder, suger. Verkligen sjukt barnsliga och poänglösa, sen när blev melodifestivalen så här b?

Gosigt

Jag klev nyss upp från golvet där jag, Fanta och Ailo tog en tupplur tillsammans. Sjukt mysigt. Nu ligger jag i soffan och kikar på melodifestivalen. Det blev inget jobb för mig och D idag. Lite för trött för det. Hmm :(

Men jag och Ailo har tränat lite, busat och lekt!

God morgon Sverige

Jag fick en trevlig överraskning när jag och Ailo skulle gå ut och släppa in hästarna till balen i morse. De stod redan där. Dóttla hade alltså sprängt tråden. Suck... Körde då ut pållarna, lagade tråden och gick för att göra i ordning den "vanlliga" hö- och halmblandningen de fått de senaste två månaderna. När jag bar ut hönäten och satte upp dem såg jag inte hästarna någonstans. Jag fick lite onda aningar och gick iväg till foderhagen. Yepp, där stod min gråa prinsesssa, inne vid balen. Wojje stod kvar på utsidan av tråden som faktiskt var hel. Antagligen hoppade hon över på vägen in. Dóttla sprängde tråden på vägen ut ur foderhagen igen och det var bara att laga. Hästarna vandrade iväg till hönäten som nu var upphängda och jag tog ut hundarna på en morgonpinkis, tänkte att hästarna nu borde hålla sig vid hönäten en stund. När jag och hundarna var ungefär vid våran postlåda (på tillbakavägen) så fick jag syn på Dóttla som kom spatserande. Jag stannade och kikade en stund och hon är verkligen smart, min tjej. Hon stod och klurade på en stund, gick fram, provade att köra in huvudet under tråden och började lägga tyngden framåt. Då röt jag till åt  henne och hon backade bort några steg. Funderade, gick runt lite och provade lite lätt igen några gånger, fast utan att verkligen försöka gå under. Det var som om hon funderade ut hur man bäst skulle tackla situationen. Så gick hon iväg och rullade sig en sväng innan hon gav sig på ett nytt försök. Körde under huvudet under tråden och började trycka sig framåt, jag röt till. Hon backade ett steg men försökte sekunden senare igen. Jag röt till och viftade med armarna, hon suckade och vände sig om. Funderade en liten stund till och vandrade sedan iväg till Wojje och hönäten. Hundarna satt bara och kikade på skådespelet med halvintresserade blickar.

För att Dóttla inte ska komma på att hon kan ta sig in till hagen när jag inte ser så beslutade jag mig för att enbart låta dem gå i trähagen under dagen. Jag är lite rädd att för kraftiga foderbyten ska orsaka fång på min dam (hösilage är mycket proteinrikt för hästar) så därför vill jag inte att de ska gå och äta hösilage hela dagarna på en gång. Jag fick in balen igår och då stod de först och åt i en timme, sedan red vi och pysslade om dem i ca 4 timmar innan de fick gå ut och äta i några timmar till. Vid halv nio gick jag och stängde till balen då hästarna gått därifrån självmant och eftersom Dóttla sprängde grinden så vet jag ju inte hur länge de stått där i natt. Jag vill alltså inte att de ska gå och äta under hela dagen idag också, utan att de i så fall får komma in i kväll igen. I och med att de har ätit hösilage hela hösten och nästan hela vintern så bör det inte vara någon fara att de äter ganska mycket nu, men som sagt, inte hela dagarna. Jag vill att de ska vänja sig och blanda det nya grovfodret med det som de har ätit sedan hösilagebalarna tog slut. Men jag tror som sagt inte att det ska vara några problem bara Dóttla inte får äta hösilage i alltför många timmar om dagen nu från början. Men nu går de alltså i trähagen fram till i kväll då jag öppnar upp till stora hagen och foderhagen igen. 

När jag kommer hem i eftermiddag tänker jag försöka mig på lite arbete med Dóttla och lite valpträning med Ailo. Och gärna en skrittur/promenad med gammgubben Wojje! :)

Hur ser din dag ut? 


Puss och hej, leverpastej!