torsdag 16 juni 2011

Hage nere

Har precis plockat ner en av sommarhagarna här. Den ska upp imorgon igen men då ska den vara användbar och inte bara innehålla porslinshästar som Anton! Jag kan ju säga att det var många svordomar som kom ut ur min mun under turerna fram och tillbaka för att få ner all tråd som verkligen gick kors och tvärs, runt stolpen och snett ner till nästa trådhållare osv. Och många frågetecken kring hur Nyströms dragit tråd genom åren. Suck. Tacka vet jag rejäla hagar med strömförande tråd. Den omnämnda sommarhagen kommer bli en sådan hage imorgon. Det får bli en liten hag- och staketkurs för familjen här. Men trots många om och men och svordomar hit och dit så är jag glad att jag  och Jenny faktiskt fick ner hagjäveln och att det bara är att ta bort gräs och sätta ny tråd och trådhållare som gäller i morgon (och ta ner den andra sommarhagen och sätta upp den BRA igen). Som sagt så har vi att göra här.

Annars har jag ridit min fina lilla tjej. Lilla grå fick på sig ett stångbett som Jenny har och så fick vi en välbehövlig lektion av Jenny. Jag fick en helt ny häst tack vare bettbytet. Inte ett skämt! Hon blev inte alls lika stressad och mjuknade och lyssnade riktigt bra under hela passet. Och både jag och pållen tyckte om lektionen. Det är mycket att tänka på, speciellt för mig som inte ridit för instruktör på riktigt länge. Skönt att komma igång med lite seriösare ridning nu, att få hjälp. Vi jobbade bara i skritt och det är väl det mina lektioner kommer innehålla ett bra tag framåt, men det är riktigt roligt att känna skillnaden på hästen av arbetet på stången! Jag själv behöver dock träna lite på hur jag använder tyglarna i samband med stången och såklart min sits. Hehe, har ju nästan bara ridit på mitt tredelade eller mitt raka bett hemma i Börön utan pengarna till instruktör....


Nu blir det jordgubbar och kanske en bra film. Eller sängen...

Pållisar





Båda filmerna är från i lördags, då vi kom hit, alltså själva ihopsläppet! :)

Anton är den mörkare och lite mindre hästen med stjärn, Bobby är den bruna hästen med svart man. Anton är Jennys häst, Bobby Bettans och så är det ju min lilla gråa skrutt; Dóttla.

Still, I am alive!

Hello! Nu har det varit tyst här några dagar. Det beror på att min dator tid krymt till minimum. Ganska skönt att inte sitta framför dumburken så ofta och så länge! Dock lite tråkigt att jag inte har bloggat. Igår följde jag med familjen Nyström på grannens studentfirande. Riktigt kul, trevligt folk! Annars har vi fortsatt stöka på med det som behövts göra i stall, hus och hagar. Mest hus och stall. Det är nu hagarna ska börja på att fixas. Jag har konstaterat att Nyströms bara har haft snälla och trevliga hästar hittills. Som inte sprängt staket eller klivit ut genom förstora glipor i hagen. Behöver jag nämna att staketen är katastrof för min pålle? Det är inte ens någon idé att sätta ström på hagarna som de är nu då tråden allt om oftast lindats runt träd eller trästolpen. Plus att alla trådarna går kors och tvärs. Suck.Vi går ju inte göreslösa i alla fall! Förutom hus, stall och hagar så behöver vi fixa lite med vår just nu knappt synbara trädgård (den är klippt med gräsklippare men ogräset växer på trevligt otillgängliga ställen!) och dessutom vattna ridhuset innan användning pga värmen. Dessutom tar vattningen av ridhus ca 1 timme och måste verkligen göras innan användning. Då kan ni tänker vad duktig jag kommer att vara på att vattna efter denna sommar! Jag kommer vara en grym stall-och ridanläggningsskötare efter det här.

Men förutom allt jobb-jobb som finns att göra så har vi ju 3 hästar att motionera. Så vi har gjort ett schema åt hästarna som vi följer. Det är öppet för förändringar men följs så gott det går.

Här bor vi!



Lite konstigt att höra sin egna röst....