tisdag 21 december 2010

Hästgodis

Här kommer ett recept på hur du kan göra ditt eget hästgodis!

Det här behöver du:
1/2 kg havregryn
1/2 kg rågmjöl eller annat grovt mjöl
1/2 kg melass (har du inte melass, fungerar även sirap) 

Så här gör du:
Rör ingredienser i en stor bunke. Knåda ihop allt till en klibbig deg. Forma godisbitarna, rulla som centimeterstora kulor eller varför inte göra hästkex. Godisbitarna bör inte vara tjockare än 1,5 centimeter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, sätt på ugnen på 180 grader. Lägg godisbitarna på plåten och grädda ca 10 - 15 minuter. De är färdiga när de fått lite färg och går att bryta sönder.

Text snodd från horsebalance och tidigare tagen från Stallsmart.nu.

Hmm

Enligt klart.se ska det vara - 25 eller kallare under hela veckan! Medan det enligt yr.no ska öka redan imorgon till - 17 och sedan bli ännu varmare. Jag hoppas verkligen yr.no har rätt!





- 28

Ähum, nu är det för kallt för mig. Trivs inte alls i dessa minusgrader! -20 är kallt men okej, men - 28!? Gosh. Fryser bara jag tänker på det. Nej, hästarna får vila än en dag pga den kyliga temperaturen och jag får väl vila upp mig från jobbdagarna så tar jag nya tag med pållarna när temperaturen ökat lite granna. Jag som var så hästsugen! Såg verkligen framemot att ta tag i arbetet med hästarna, men tyvärr har temperaturen inte stigit alls under dagen, den hade sjunkit två grader när jag kom hem! :( Från -26 i morse till - 28 nu. Brrrrrrr! Får baka hästgodis istället, och kanske städa! Jag hoppas det är varmare imorgon!

Det är dagar som dessa som jag önskar att jag var biljonär och kunde bygga ridhus här ute på vischan! Det skulle underlätta så mycket och bli så roligt! Men man kan ju inte få allt här i världen....

Lilla Trú
Något som gör mig glad är att hästarna faktiskt går in och använder ligghallen/uteboxen då och då! :D