måndag 27 september 2010

Stupid People

Jag var på hästloppis idag. Tjänade 44 kr. Yaaay. HAHAHA


Jag och Angie stannade kvar på anläggningen för att kika runt lite. Tyvärr blev jag högst besviken av en ridlektion som hölls. Hur ska unga tjejer lära sig att rida och hantera hästar på ett bra sätt när ridläraren säger att det är okej att använda spöet, att spöa hästen över ett hinder? Det var en häst som vägrade ganska mycket från början, på ett visst hinder. Ridläraren sa då; använd pinnen!
- Ja BRA så, han ska lära sig att inte bråka, lät det när ungen slog hästen 5 meter efter vägringen. Grattis? Hur uppfattar hästen människan då? Hur fel blir inte bestraffningen om hästen är rädd eller inte förstår, och om bestraffningen kommer senare? Dessutom var det så att förbommen låg för nära hindret så hästen fick som inget utrymme vid själva hindret.


Nej stackars häst! Jag mådde illa av att se detta, att det här är medelsvenskens hästhållning. Hur kan det vara detta vi ska föra vidare? Kontroll med våld? Minsta motstånd, täcken på rädsla eller ovilja ska bestraffas med ett slag och drag i tygeln? Hitta felet, hitta orsaken, fundera och lös det istället för att prova tillfälliga lösningar som är just tillfälliga. Tillit och glädje måste ju vara det som hästhållande ska ge? Och efter det, den där djävla kontrollen!


Wtf!