söndag 23 januari 2011

oh my

Hann med alltihopa. Nu ligger jag i sängen med Pauo som ska leka hundvakt imorgon. Har haft världens sämsta dag på väldigt länge och världens bästa "träning" med Dóttla på länge. Drar det imorgon, god natt!

God morgon

När jag och Ailo tog kvällsprommisen igår såg jag två hästar i foderhagen. Hmm, tänkte jag då jag var hyfsat säker på att jag stängde till foderhagen när hästarna var inne på kvällsfodringen. Pulsar ut i den nykomna snön, upp till grinden. Mycket riktigt! Dóttla hade sprängt grinden. Wojje är livrädd för stängsel och tråd så det kan inte ha varit han. Och jag kunde inte ha stängt för dåligt då hela fjädergrinden (hade bara en fjäder-"tråd" som grind) var paj. Handtaget hängde kvar på rätt plats men själva "fjädertråden" hade töjts ut och hängde, som om någon hängt den där, över staketet där den sitter fast. Yes, lovely. Detta tyder på att min häst är ordentligt uttråkad just nu. Kände i alla fall att jag inte orkade fixa det igår så det blir alltså till att laga öppningen idag.


I natt väckte Ailo mig runt 01.30, då var det pinkis tyckte hon så det var bara att masa mig upp! Vi upptäckte då att Cornelis fortfarande var uppe!!!!!? Och satt och spelade dator. Marsh upp i sängen sa jag till honom då.. Sedan väckte Rasmus mig tidigt i morse genom att stå och jama för att han ville ut genom mitt fönster så efter en kvarts jamande gav jag upp och öppnade fönstret åt honom. Jag tror djuren drev med mig i natt.. Skönt nog vaknade jag halv åtta och kunde tvinga ut min valp på morgon prommis. Hon var duktig och både kissade och bajsade under den korta promenaden runt vårt hus och en liten bit ner mot vägen. Yepp. Dock snöade det under hela dagen igår och under hela natten så nu ligger det ett nytt lager med ca 1-2 dm snö så Ailo måste pulsa lite nu. Haha! Hoppas de kommer och skottar hos oss snart! 

Planen för idag ser ut så här;
  • Städa mitt rum
  • Tvätta tvätt
  • Laga grinden till foderhagen
  • Pyssla med Dóttla
  • DUSCHA
  • Åka och jobba
Jag hoppas jag hinner med allt, men det är ju bara att jobba på. Utnyttja tiden till fullo! Måste ju åka runt strax efter 12 för att vara på jobbet i bra tid! Så som sagt, nu blir det en högre växel! ;)

Vad ska ni göra denna underbara dag då?