fredag 9 september 2011

Hästtäcken

I onsdags provade jag täckena på Dôttla. Det är lite dumt med storlekarna då Dôttla är så kort i kroppen men bred över bogen. Så 125 är bra över ryggen men förliten i halsen medan 135 är förlång i ryggen och bra i halsen. Så jag köpte båda Ullaredstäckena i stl 135. Regntäcket passade hyfsat bra men ulltäcket blev stort. Det är stort överallt. Haha min häst får tälta lite i det och hon kommer endast få bära det när hon står inne. Det konstiga är att det är ganska okej längdmässigt över ryggen, något stort i halsen och så är det så jättestort breddmässigt att det nästan slutar nere vid knäna på henne. Det är alltså väldigt, väldigt brett.... Men det fungerar nog bra efter ett svettigt ridpass, när hon får stå i boxen och torka till. Ska sy en yllehals åt henne också, av yllefilten jag har.

Hon skulle behöva ha storleken 130 helt enkelt...

mornin'

Hey allihopa, ledsen för den dåliga uppdateringen och de uteblivna inläggen men jag har varit upp tidigt på morgnarna och varit supertrött de senaste två kvällarna så bloggen har inte prioriterats alls, överhuvudtaget...

Men nu kan jag berätta lite om Ullaredsäventyret. Jag har då ALDRIG varit på Ullared tidigare. Jag har enbart hört talas om eländet. Men så kam den dagen då även jag fick chansen att möta det stora varuhuset. Jag, Bettan och Annika bilade dit och mötte upp Jenny på plats. Eftersom jag är jag så sov jag större delen av resan dit. Alltid gott att ha sömn som sitt bästa vapen! Hehe. Som tur var såg vi ingen ringlande kö från entren när vi kom fram och det kändes genast mer lovande. Gosh vad stort det är där inne, och prylar överallt. Och billiga, billiga, billiga priser. Paradiset för den med pengar. Inte lika skönt för min oroliga mage. Jag och Jenny höll ihop och när jag fyllt upp och dragit över min givna budget (med saker som jag behöver, bör nämnas) ville jag bara gå och betala och åka hem med skiten. Men magkänslan fick pinas ett tag till då de andra damerna inte var färdiga med att fylla sina vagnar än på ett tag. Men som tur var så var det knappt någe folk där (om man jämför med kö-tiden på två tre timmar som kan uppstå vid entren de "bra dagarna"). SKÖNT! Och mitt kalas slutade på dryga 1400 kr. Men då hade jag fått tag på väldigt bra saker som jag behöver.
  1. Regntäcke till Dôttla
  2. Ulltäcke till Dôttla
  3. Linement
  4. Grimma (en ren och fin som inte ska användas dagligen utan vid tex transport)
  5. Vinterridskor
  6. 3-par ridstrumpor
  7. Ett par långa varma "skidstrumpor" som blir ridstrumpor i vinter
  8. 2 st balsamspray (en till mig och en till liten grå)
  9. 2 schampoon
  10. 2 balsam
  11. 2 tandkrämer
  12. 2 tvättmedel
  13. 2 svarta mjukisbyxor
  14. 5-pack strumpor
  15. 3-pack trosor
  16. En sport-BH
  17. 2 vaniljljus
  18. Bullar och en festisflaska att fika på hemvägen
Jag tror det var allt. Ljusen och grimman var det enda jag känner att jag inte behöver men de kände jag att jag kunde unna mig då de var så billiga. Och Så köpte Jenny en tröja till mig. En pippitröja som är jätte härligt Bella-skrikig. Haha! :)

Så nu har jag så att jag klarar mig ett tag. Och Dôttla med... Hehe! Ailo har ju fått ett nytt täcke och så passade jag på att stanna till på Dollarstore på vägen hit ner där jag köpte hundben till vovveliten så hon har också så att hon klarar sig ett tag...

Men när vi skulle brumma hem till Friel igen så krånglade bilen. Vi fick köra i 30km/h genom hela Borås och lyckades sedan växla upp till trean så att vi kunde ligga på 70km/h resten av vägen. Det tog lite låååång tid att ta sig hem. Haha, men det var inget jättestort fel på bilen så det var ingen fara. :)