tisdag 26 oktober 2010

God natt

Kom in från stallet för en kvart sen. Nattade hästarna och pysslade om dem lite granna. Det är härligt med eget stall!

När jag kom ut i stallet så stod Dottla redan och väntade på att få komma in till maten. Matvrak till häst? Så jag mockade lite snabbt de boxar som var skitiga och fixade iordning maten och släppte sedan in pållarna. Dottla vandrade snabbt in till sin box och glufsade i sig sin mat. Efter Dottla kom Sia vandrande så för att slippa kaos tog jag på henne en grimma och ledde in henne i sin box. Efter att hon fick sin panikattack har hon och Wojje bytt box så nu har hon en av de större boxarna. Sedan fick jag vänta, vissla och vänta. Väldigt lång tid tog det innan Trú och Wojjeddojje äntligen kom in, men de vet sina platser så det var inga problem. Under tiden alla hästarna mumsade i sig maten så fyllde jag på vattenbaljan i hagen och fixade iordning hönät, jag lät nämligeen Trú och Dottla stanna inne. Dottla fick hö från rundbalen medan Trú fick hö från i fjol, eftersom jag inte hunnit köpa in något nytt än.

Såret på Wojjes vänstra framben ser riktigt bra ut, det läker ihop fint och blir mindre och mindre för var dag som går. Såret på höger minskar också men inte riktigt med samma fart, dock en stor skillnad! Knölen har minskat mycket nu på de senaste tre dagarna vilket är en otrolig lättnad! Han är fortfarande lite spänd/öm i ryggen så just nu får han gå med ylletäcke och regntäcke för att hålla värmen i musklerna och hålla vätan borta. Men det går framåt! Det blir bättre och bättre med Wojjedojje!

Sia är inte halt längre!

I morse tyckte mamma att Trú rörde sig lite underligt, lite segt, så hon trodde att det var något. Jag blev lite rädd att det var något allvarligt, efter allt som hänt här i stallet på sistone! Men nu när jag var ut och tog in alla hästarna så gick hon på bra och såg pigg och kry ut även om det tog tid innan hon fattade att hon skulle gå in... Så det verkar som om alla hästarna mår bra och snart är helt friska. SKÖNT & EFTERLÄNGTAT!