söndag 22 september 2013

lovely lazy sunday

For till stallet vid halv nio och släppte ut damerna och rastade vovvarna, sedan bar det av hem till sängen igen. oj så gott det var att krypa ner under täcket och sova en stund till. Trots att Johan klev upp... Klockan 11 klev jag upp för dagen och hade en mysig förmiddag i soffan framför en film (Spirit!) med J. Otroligt skönt att bara ligga och bara ta det lugnt. Känns som om det var evigheter sedan vi kunde ta det såhär lugnt. 

Vid två-tiden kom jag ut till stallet och började fixa iordning där. Höbalarna flyttades, stallet sopades, boxarna mockades och krokar för grimmor och grimskaft sattes upp på boxdörrarna. Nu känns det mer som ett riktigt stall. Gött!

När stallet var färdigt gick jag ut i hagen och satte upp två till höhängare så att damerna slipper stå i leran som blivit runt de första två. Bytte vatten och fixade klart allt foder och sådant i stallet inför kvällen. 


När jag kom hem slängde jag ihop en snabb middag med lite plock från kyl och frys och så kikade vi på en till film. Såååå sköööönt!

Nu har jag precis kommit hem från stallet och kvällningen av pållar. Tredje gången gillt vet ni! (Hehe!) Dottla såg riktigt bra ut så nu känns det som om allt börjar på att ordna till sig. Hoppas, hoppas! 

Har varit en riktig slappis och stalldag idag. Sovmorgon, två filmer och ca 5 timmar i stallet. Härligare söndag får man leta efter. Faktiskt! Gud vad lyxigt det känns såhär i efterhand.

I love my life.

äntligen!

Äntligen är boxarna uppe och stallet kan börja användas på riktigt. Dottlas "hovböld" ser bra ut och hon slipper bandaget i hagen sedan Angie var ut i fredags. Otroligt skönt!

Igår när vi var ut var Dottla tyvärr halt igen. Jag blev rädd att det var hovbölden som spökade igen då hon inte ville stödja på bakre delen av hoven när hon stod still i hagen, där hovbölden och hålväggen befinner sig. Hon använde hoven när hon gick och haltade inte supermycket men så att det syntes att hon hade ont. Tog in båda damerna och började titta och rengöra hoven. Dottla brydde sig inte om när jag tryckte runt hålväggen eller när jag rengjorde hålet. Kände på benet och hittade "mugg", som inte var där i fredags. Eller som i alla fall jag inte känt av. Rengjorde både hov och ben rejält, och sen fick de stå inne. På kvällen var det mycket bättre, då stod hon mer normalt på hoven. Så antagligen har bandageringen skavt lite grann på huden och när hon slapp bandaget kom det in skit. I morse när jag släppte ut henne haltade hon knappt alls så nu är det fortsatt rengöring av både hov och ben och inboxning nattetid. Så håller jag tummar, fötter och tår att det går över fort. Hon får dessutom arnica nu som lite hjälp på traven med läkningen.


Min lilla skrutta! Blir frisk NU!

Symptom och tips för hur du behandlar mugg :)