fredag 4 december 2015

Hästvecka

Har varit en bra hästvecka hittills! Helgi är riden fem av fem dagar, det gick skapligt på tävlingen i onsdags, Dottla är frisk och har ridits både igår och idag. Det känns himla bra! Dottlas mage har växt men hullet har minskat så nu öser jag in hö till damen så fort hon står inne och har ökat på kraftfodergivan åt henne. Jag blir ju som lite nojjig... Känns extra bra att det är vaccination plus babykoll på damen snart så man får peppra vetrinär Lilja med frågor!

I morgon åker jag och Helgi till Svensta och hoppar, är det någon som vill följa med och få sig ett gott skratt är det bara att hojta! Vi ska vara där kl 11.

Så. Tävlingen gick som sagt skapligt. Jag är nöjd med våra prestationer och det kändes himla bra att vara där och träna! Ute på uppvärmningen kändes han super, underlaget på travbanan var perfekt och Helgi kändes jättetrevlig. När vi red t8, vilket var vår första gren, gick det sådär. Underlaget var väldigt ojämnt, bitvis hårt och bitvis mjukt och upptrampat, så Vi hade svårt att hitta ett flyt i tölten. Helgi snubblade och blev passtaktig och travtaktig lite här och där så vi fick 4.5 av båda domarna vilket ger 4.5 i slutpoäng. I v5 gick det bättre! Fick låna boots av bästa Lina och vågade rida på lite mer framåt. Vi fick 4.8 och 4.9 av domarna vilket ger en slutpoäng på 4.85. Mitt mål för dagen var att rida 5.0 i alla gångarterna i v5:an (vilket ger slutpoäng 5.0) och vi nådde ju nästan fram till det. Det var lite tråkigt att vi inte fick domarkommentarer och kunde se poängen för respektive gångart i v5 (eller varv i t8) men det var en välordnad tävling och jag ser verkligen fram emot den 16 dec då det är dags igen!

Nu är det städning på g innan jobb kl 15!