tisdag 10 april 2012

Hälsofreak!?

Känner mig lite så nu, med min hemmagjorda protein-smoothie i ena handen och en skalad morot i andra (plus milen jag sprang förut idag och halvtimmen på hästryggen). Hehe. Aja, det är ju sååååå gott och nyttigt så why not. Nej nu ska jag hoppa in i duschen innan böckernas värld kallar. Hade gött!




Pussen

proud

Today I made my horse proud, I ran 10 km all by my self, with my own legs, with out her. HA!

Det tog bara 1 timme och 8 minuter. Det gick faktiskt lättare än jag trodde, även om jag inte håller något högre tempo än så länge. Jag trodde jag skulle vara halvt död efter 7 km men icke. Det gick faktiskt bra! Jag som aldrig varit ett fan av att springa, jag som knappt orkat ta mig runt 5 km har nu joggat milen. Känns grymt faktiskt! Att jag dessutom gjorde det i motvind och lätt regn halva vägen (sista 5 kilometrarna!) gör ju inte saken sämre. Så himla stolt över mig själv! För någon av er andra så kanske det inte ens är en fis i rymden men för mig är detta stort. Det kändes så himla bra att klara av detta, att jag faktiskt sprang HELA vägen utan att stanna en endaste gång eller gå en liten bit. Min första mil avklarad. Gött!


Life is good.

Nu ska jag ut och motionera pållen, see ya!

Alanna the first Adventure

En av de bästa böckerna jag läst. Eller hela serien The song of the lioness är bra. Jag älskar den. Den är spännande, tar fram känslor och står för bra saker. Nej, jag gillar den väldigt mycket. Jag tycker faktiskt att den är bra mycket bättre än Twilight-serien, och de flesta av de nya vampyrserierna. Den är otroligt lättläst men har både lite äldre humor och känsliga situationer i sig. Den är helt enkelt bra.


Alanna och hennes bror Tomm byter plats med varandra när de ska skickas iväg för att utbildas. Alanna som skulle bli en dam beger sig till Slottet för att bli riddare och Tom rider mot ett liv magiker. Alanna blir alltså Alan av Trebond under sin tid på slottet och hon får trassla sig ur rätt knepiga situationer.



shopaholic

Brummade in till stan, lånade tre böcker av Tamora Pierce och shoppade lite. Det gjorde susen för mitt dystra humör! Köpte ett par billiga tunna tygskor, två par bh:ar och ett nytt par löparskor så nu kan jag sticka ut och springa utan att vara rädd för att sulan ska lossna. Great!

Dessutom har Ailo legat och försökt pussa på mig senaste 5 minutrarna så att jag har skrattat som en galninng. Hon blir lite understimulerad när det är dåligt väder ute, hon vill liksom inte vara ute då. Hehe bortskämd hund...?

Down

Känner mig lite down just nu. Misstänker att det beror mycket på vädret då jag inte är ett fan av regn. Vill ut och springa  men motivationen dalar så fort jag tittar ut genom fönstret. Tog ut cykeln i regnet igår, vilket fungerade rätt bra. Dock vill Ailo inte ens gå utanför dörren idag. När jag tog ut Dôttla i morse satt Ailo och väntade i stallet tills allt var klart och vi skulle gå in. Stackars vovveliten! Och Caspian ska vi inte ens tala om...! Han totalvägrar att vara ute.

Nej usch och fy för detta otroligt tråkiga väder. Och all lera som blir. No thanks. Aja, jag får ta mina röda stövlar och åka in till staden, låna några bra böcker, tända lite ljus och vänta på nästa uppehåll.