tisdag 21 februari 2012

solsken, plusgrader och gyttjebad

Nu är marken bar här, det finns lite snö kvar i diken och liknande men det mesta är borta. Igår regnade det, idag var det solsken och fortsatta plusgrader vilket resulterar i LERA här nere. Allt är geggigt. Och lägenheten går inte hålla ren. Suck. Ailo fick duschas för att minska skitspridningen här inne. Gosh! Aja, det var ju vackert väder i alla fall! Och Dôttla töltade suveränt av och till idag, så himla roligt! Men jag fick bråka lite på henne då hon tyckte att vi skulle rejsa och jag tyckte att vi endast skulle skritta och tölta idag. Så fort jag bad om tölten så tog hon den, superbra, men efter några steg la hon sig i handen och fick mer och mer travtakt innan hon helt bytte till traven och försökte gå upp i galopp. Energiknippe. Men jag gav mig inte utan kämpade på och tillslut förstod hon att idag var högsta hastighet tölt, då töltade hon på, och fick långa tyglar sista biten utan att öka hastigheten eller byta gångart. Så himla härligt!

Det har blivit väldigt många uteritter senaste tiden så i morgon får vi nog ta och köra ett rejält skrittpass, och mjuka upp liten grå lite mera! Himla gött, hoppas på solsken även imorgon då! Nu är våren på intåg och jag hoppas på många soltimmar så att vitaminförråden kan fyllas på.


Ps, lilla vovveliten följde ju såklart med ut på ridturen och blev därför otroligt geggig. Jag menar vem blir inte det av att rejsa längs grusvägar, genom vattenpölar och snödiken och upp på våta ängar i lervällingens tider. Hmm... Hon snarkar i alla fall gott under täcket just nu...