tisdag 15 mars 2011

oh NO!

Feberkänningar. 37.5. JAG TÄNKER INTE BLI SJUK! 37.5 är knappt någonting alls,I know,  men jag har 36.5 som normaltemp och med huvudvärken jag har nu bådar detta inte gott. Får se hur jag mår imorgon, hoppas på klar förbättring! Jag ska ju åka iväg till Thereses häst innan skolan, för att hjälpa till när Angie ska verka. Däreftere är det skola från12 till klockan 14.20 och därefter teater eller om det var dans. Inte en dag att missa för kulturälskaren i mig alltså! Hoppas jag mår bättre imorgon, annars blir jag ledsen.

Huvudvärk och effektivitet

Eftermiddagen har faktiskt varit riktigt effektiv. Jag hämtade upp Linnea på vägen hem från skolan och så drack vi min proteinsmoothie innan vi stack ut i stallet. Vi mockade och tog in pållarna. Jag beslutade mig för att prova Therese kapson och satte på ett extra huvudlag på Dóttlas träns. På hennes pannband finns det två hål (eller avdelningar) där huvudlag plus nosgrimma ska sitta. Jag använder oftast inte nosgrimma och har därför plockat bort den och där den ska sitta satte jag ett extra huvudlag istället, med kapsonen på. Jag tänkte jobba och promenera med Dóttla från backen runt Kr-rundan medan Linnea red Wojje. Jag blev väldigt positivt överraskad då jag inte behövde använda tyglarna till bettet alls, Dóttla stressade inte trots att Wojje och Linnea travade och galopperade i förväg lite hela tiden och hon lyssnade superfint. I bland blir jag bara så glad av min häst. I och med att vi bara är nybörjare än så länge och jag inte har någon aning om hur man verkligen gör då jag inte har tagit någon lektion eller liknande än så tar vi det lugnt. Men jag bad henne jobba i öppna och det gjorde hon så gärna så, för det mesta. Ibland blev det lite jobbigt så då var hon tvungen att volta istället eller räta ut nosen och försöka spänna till bogen lite, men hon försökte aldrig dra iväg som hon brukar kunna göra. Och jag fick allt höra några nöjda frustningar under arbetets gång. Älskade pålle. Då vet jag ju att det fungerar att markarbeta D när Linnea och Wojje är med, utan att allt blir så mycket jobbigare för att Dóttla ska stressa. SKÖNT är bara förnamnet, och roligt. Haha! När vi pysslat färdigt med hästarna och släppt ut dem igen så tog vi hand om varsin hund. Linnea tog Fanta och promenerade längs Kr-rundan och jag tog med min fina A till ridplan och körde vårt allra första helt hundraprocentiga träningspass, då jag verkligen riktade in mig på att det var träning. jag tränade på inkallning, sitt kvar och gå fint. Det gick super. Har jag fantastiska djur, eller vad är det frågan om? Ibland är de så enkla, så okomplicerade och så underbara. Precis rätt för en "nybörjare" som jag. Med nybörjare menar jag nu att man hela tiden lär sig nya saker, måste tänka om och förändra sitt tanke- och synsätt även om man kan mer eller mindre om någonting. Jag och Dóttla är nya på det här med akademiskridkonst-tänk och Ailo är min första egna hund, min alldeles egna valp.

Nu sitter jag här, stolt över mina djur och nöjd med min insats idag, men med en hemsk huvudvärk. Jag vill städa rummet men just nu känner jag mest för att sova. Dock vill jag äta innan dess och inväntar därför min kära mor som har planer på att laga middag. Gött.

coolt!

Kollade in en av bloggarna jag följer och fick syn på den här sköna filmen!



http://qucab.blogspot.com/

Vi underskattar verkligen våra djur...

En dag med Linnea

Först är det skola som gäller fram till ett, sedan åker jag och hämtar upp Linnea! Vi ska pyssla med hästar och hundar och ha en härlig dag hel enkelt. Förhoppningsvis blir underlaget lite bättre framåt eftermiddagen, just nu är det skridskobana här.

Pussen