torsdag 24 mars 2011

Mulle!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann


Jag vill tipsa om den här boken som jag läste ut idag! En sjukt rolig och intressant bok som verkligen får en att tänka efter samtidigt som man får sig ett gott skratt. Är man dessutom skapligt allmänbildad så hamnar man dessutom i ett historiskt äventyr som verkligen fångar en. Jag gillade den skarpt och väntar glatt på författarens nästa bok, som han lovat kommer att ha en liknande stil!

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Snöstorm

Det både stormar och snöar här, då kallas det snöstorm va? Usch. Jag mår bättre men vågar mig inte ut i snöovädret, är rädd för att halka då det är blankis under snön. Hundarna har fått rasta sig själva på gården, jag har gjort det enkelt och bara släppt ut dem. Dock skedde en liten olycka då Ailo gjorde det inne pga vädret. Hon är inte ett fan av kalla eller för blåsiga dagar...

Jag har legat inne och gjort mest ingenting hela dagen, men jag har faktiskt varit och hämtat Viktor i Brunflo och där beställde vi pizza så att vi slapp laga middag. Hehe. Skönt. Jag ska ut och mocka och fixa stallet senare ikväll så får hästarna komma in även i natt då det som sagt är storm här. Irritersamt!

Min arbetskollega ringde och bad mig ta ett pass i morgon så jag jobbar på Sibylla mellan 15.00 och 19.00 i morgon, ska bli riktigt roligt då det känns som om det var evigheter sen jag jobbade! Och sedan jobbar jag och Viktor i badhusparken i helgen. Skoj, ni kan ju komma och hälsa på om ni känner för det. Beroende på vädret så blir det ev en hundträning tillsammans med Linnea och Love för Anette. Ser fram emot det, förutsatt att det blir av! :)

Pussen på er!

Lite bilder från förra årets vår

Fotograf: Lina Andersson









Min underbara fina vackra älskade lilla häst!

God morgon på er

Har sovit helt okej i natt, inte vaknat så mycket utan kunnat sova rätt gott. Har fortfarande lite känningar i magen, den är inte helt hundra även om det knappt gör ont. Jag tar därför en dag här hemma för att vara på den säkra sidan. Dessutom gör sig spänningen i ryggen/nacken och huvudvärken sig påminda idag igen. Igår hade jag ingen huvudvärk men kände ju spänningen hela tiden, och den gör ju egentligen inte ont, den är bara jäkligt obekväm och irritersam.

Här stormar det fortfarande och är allmänt jobbigt väder, dock kikar solen fram lite då och då. Hästarna har fått komma ut och då har de såklart på sig lite kläder. Hade Dóttla inte varit rakad hade hon klarat sig utan täcke men nu är hon ju rakad och Wojje får ont i ryggen vid starka vindar eller regn/snö så då blir det jackor på. Både igår och i morse har jag vågat släppa ut alla tre hundarna lösa, i och med att det blåser så mycket så är det ingen hit att dra iväg från värmen och tryggheten så hundarna har hållit sig på gården. Skönt! Det är då Moa och Fanta som kan dra iväg medan Ailo håller sig hemma oavsett! :)