onsdag 19 januari 2011

snart 200

Mitt 199 inlägg på den här bloggen. Grattis till mig! :D Eller kanske till er läsare, om ni tycker att min blogg är intressant? Haha!

Ja, idag var det än en dag i skolan för mig och en dag i hundgården för Ailo. När vi kom hem (jag och Therese) så var det två vovvar som var glada att bli utsläppta. De rejsade runt som två yrväder och livet lekte med dem. Ailo kissade på en gång, och sprang till vattenskålen så fort vi kom in. Själva "lekstugan" är ju bara isolerad så det blir ganska kallt där, så vattnet i vattenskålan hade ett tunt lager is på sig. Inte konstigt att valpen var törstig! Men i "lyan" är det ju varmt i alla fall. Jag kikade runt med hjälp av en ficklampa och såg inga kissfläckar och inget bajs i varesig hundgården eller i huset. Aja, det är ju skönt att hon inte gjort något "inne" i alla fall! :) Jag hoppas hon börjar utnyttja utedelen av hundgården till toalettbesök framöver.

I morgon blir det också en dag i hundgården, men det fungerar ju bra i och med att Provne är med. Jag får se hur det blir på fredag, jag är ju ledig från skolan då men börjar jobba klockan fyra. Jobbar till 8 ungefär. Så jag får se om hon får sitta i buren eller om hon får sitta själv i hundgården då. Therese och Provne åker ju hem på fredag, så valpis blir ensam hund igen.

Jag tror det är bäst om hon får sitta i hundgården, men ja vi får se. Viktor och Cornelis är ju hemma (mina bröder) så jag får väl deala med dem om någon bra lösning. Hon kanske kan sitta i buren en stund och sedan kanske någon kan passa henne? Eller om hon får sitta i hundgården en stund och sedan bli passad. Ja vi får se, vi får se. Min lilla vovve.







Lill skrotan

Lillskrotan bara växer och växer. Äter, bajsar, kissar, leker, sover och VÄXER! :D Haha, min fina lilla tjej. Idag ska hon och Provne få sitta i hundgården undertiden jag är i skolan. Hon har fått sitta i hundgården ute lite då och då under veckan som gått (tillsammans med Provne då), vilket har fungerat bra. De leker och har kul. Fast Provne egentligen inte vill sitta där. Jag får lite "mammaångest" över att låta Ailo sitta i buren och hundgården, men samtidigt vet jag att hon har ett varmt ställe att vara på, att Provne tar hand om henne och att hon inte kommer må dåligt av det. Det är mer jag som mår dåligt av det. Haha. Livet är tufft och valpen måste börja lära sig att vara ensam snart, så det är bara att träna. Jag börjar ju 12 och slutar fyra, så det rör sig ju inte om så fasligt många timmar. Dessutom har hon börjat få vara någon timme ensam i buren här inne och att vara instängd i den under tiden vi äter middag vilket fungerar bra. Från början var det jobbigt att vara i buren men nu börjar hon slappna av och inse att buren betyder vila och lugn, så efter en stund somnar hon.

Om det bara rör sig om några få timmar vill jag hålla henne i buren men de dagar då vi (jag och familjen) är borta flera timmar så vill jag att hon ska få vara i hundgården eftersom då har hon en större yta att röra sig på och kan gå ut och kissa och bajsa. Och som sagt; VI HAR EN ISOLERAD LEKSTUGA SOM HUND HUS I HUNDGÅRDEN OCH I DET FINNS EN ISOLERAD "LÅDA/GROTTA" MED VÄRME! :) Så hon kommer inte att frysa! :)