söndag 8 november 2015

Tävlingsprestationerna igår :-)

Att vara både arrangör och tävlingsekipage är inte optimalt, det där finliret i ridningen hinns inte riktigt med och den där känslan när vi bara flyter fram hittades inte igår. När Helgi var sadlad och klar hade heat 4 ridit in på banan och vi red i heat 6. Jag var lite uppe i varv och lite stressad så det fick bli en snabb uppvärmning med tölt och galopp för att få upp lite värme i regnet. Ja, jag red väl inte så bra i och med det och Helgi var inte helt med på noterna men det var ok för dagen i alla fall. Väl inne på banan kändes Helgi trög och lite ojämn i takten. Jag var inte helt nöjd med vår visning då min känsla under ritten var så ojämn. Jag var nöjd med Helgi som var lite seg i humöret och inte är helt i form sen sommarens skada även om jag hade önskat att jag kunnat prestera bättre och hjälpt honom mer på banan. När vi red av var jag helt hundra på att vi inte skulle få rida någon final i den klassen. Jag såg så många fina ekipage på framridningen så efter den känslan jag hade när jag red var jag helt säker på det. Men icke, Vi hade fått fina poäng ändå! 5.0 p i t8 gav oss en A-Final och vi slutade på en tredjeplats! Himla roligt! I finalen var han lite tröttare så vi sänkte oss lite och fick 4.5 i poäng där.

Regnet öste ner så jag satt av och lät Helgi vila i stallet med Therese och Alfur en stund. Blöta och kalla var vi ryttare! Så var det dags för oss att förbereda inför nästa klass, v6. Underlaget på framridningen var nu riktigt blött och jobbigt åt hästarna, det kändes tungt. Helgi var trött efter föregående klass men vi kämpade på ändå. Underlaget inne i ridhuset var också tungt att rida i och Helgi var verkligen trött, ville bara sakta av och skritta så jag fick kämpa för att få fram honom. Vår visning gav en B-finalplats. När vi red in för sista gången på banan drev jag för glatta livet i fick in lite mer energi i honom. Vi höjde våra poäng från 4.3 till 4.6 och vann därmed B-finalen! Var himla nöjd med både mig och Helgi då. Duktiga prinsen! Mer träning på det här så!

Med de förutsättningarna är jag ju supernöjd med resultatet. Helgi var inte på arbetshumör och jag var lite stressad, blöt och kall. Jag får inte förvänta mig för mycket av oss då, jag måste vara nöjd med att jag gjorde mitt bästa i den här situationen! :-) Dessutom har jag ju inte ridit min häst på två veckor då vi åkte till Cypern... Tur Therese motionerat honom under den tiden!