söndag 27 januari 2019

Hotell, kolik och ögoninflammation

Torsdag. Hotellvistelse med bad, trerättersmiddag och relationstid med Johan. Det blev inte riktigt så... innan middagen ringde hästvakten  och berättade att Feykir hade kolik. Igen. Tredje gången denna månad med förstoppning. Det var bara att packa ihop, checka ut och fara hem. Hästvakten avlöstes av mamma som inväntade och tog hand om veterinären, som gav smärtlindring och sondade i Feykir vatten och olja.

När jag och Johan kom hem kl 22 hade veterinären precis åkt och allt var lugnt. Feykir var smärtlindrad och mådde bra, så då började mitt jobb. Promenera 10 min en gång i timmen under natten. Kl 02 hade Feykir äntligen  bajsat lite så då kunde jag glesa ut promenaderna och börja ge små tussar hö. Hela fredagen stod han i egen hage och promenerades lite då och då under dagen och så fick han små tussar med hö, lördag morgon fick han gå tillbaka till Dottla. Sen körde jag pållarna till Therese så Feykir får stå inne några nätter så vi kan hålla koll på vätskeintaget.

På fredagsmorgonen vaknade dessutom Axel med klibbiga ögonfransar, som ett brev på posten hade han fått ögoninflammation. Så under helgen har det tvättas ögon, tvättats sängkläder och nonnisar (snuttedjuren). Och en hel del händer har både spritats och tvättats.

Ja. Det var ju ett tag sen det uppdaterades på bloggen. Herkules såldes 23 december, vilket känns jättebra!  2 januari fick Feykir förstoppning och veterinär tillkallades, för lite drygt en vecka sen fick han kolikkänning igen men den löste sig av sig själv efter en liten stunds promenerande och så fick han då ett till kolikanfall i torsdags. Trots att jag motionerat honom dagligen sen förra känningen. Det känns oroväckande och tungt. Förmodligen på grund av att Herkules flyttade...  Men nu får de stå hos Therese och så hoppas jag att han dricker lite bättre med fler hästkompisar och tillgång till uppvärmt stall..!