tisdag 6 maj 2014

Kvantitativ metod

Sitter på en föreläsning om kvantitativ metod. Vad är skillnaden på kvantitativ metod och kvalitativ metod är det vi ska lära oss och så har vi artikelgranskning av en vetenskaplig artikel som examination på måndag. Inte den roligaste föreläsningen, faktiskt! Men välbehövlig, I guessssss.

Längtar ut i finvädret och ut i stallet. Slutar förhoppningsvis vid två så kommer ut hyfsat tidigt ändå! Då ska jag rida!

På lördag är det kurs för Berit Edvardsson i Aspås och på tisdag blir det vår första prova på tävling,  längtar! Funderar även på om vi ska vara med på en liten pay and jump i slutet av maj, men har inte bestämt mig än. Vi får se! :)

Mon mon mon monday!

Efter skolan for jag hem och lagade middag till mig och älskling. Blev kyckling och ris med en god sallad till, mumsigt värre! Klockan hann bli halv åtta innan vi for ut till BF. Johan bråkade med en spikpistol medan jag pysslade om hästarna. Helgi och Dottla går numera på bete på dagarna och med Sonja på nätterna, så Sonja fick middagshö medan jag gick in och mockade. Hennes brunst har äntligen lagt sig så nu är hon sig själv igen, skönt!

Plockade ut Helgi och körde lite nh-övningar med repgrimman och arbetsrepet. Han är en känslig häst och var rätt spänd under det korta passet, speciellt när jag använde repet som tryck. Men han funderade också mycket och han reagerade mycket lugnare efter en stund. Att backa när jag pekade på honom och började skaka på repet var jättesvårt och stressigt och han provade att gå åt sidan eller stegra  några gånger innan han förstod vad jag menade. Jaha, var det bara ett steg bakåt du ville att jag skulle ta!? När han väl förstod blev han lugnare. Han blir stressad när det är något nytt och då provar han allt på en och samma gång och blir uppstressad av det. När det inte fungerar ställer han sig och försöker fly från problemet så för min del var det bara att andas och försöka vara extra tydlig men extremt mjuk när jag bad om något. Ett riktigt lärorikt pass för både min och Helgis del! Och på slutet reagerade han inte så starkt när jag bad om något utan förstod snabbt vad han skulle göra. Tyvärr blev han inte avslappnad under passet och det kommer ta några gånger innan han slappnar av och kan börja jobba lugnt på mina signaler. Men han är en riktigt rolig häst! Fina lilla herr Brun!

Dottla fick sig också ett nh-pass på ridplanen, men hon fick jobba lös. Vilket gick bra. Vi har tappat en del på det där med att hon ska hålla sig på volten runt mig när vi är på större ytor men efter en stund började hon ändå cirklar runt mig. Mycket energi och glädje var det i henne igår och när hon började hoppa hindren jag satt ut kunde jag inte annat än skratta åt henne. Hon gör verkligen på sitt sätt och är inte rädd för att stöta i bommarna. Knäpp liten grå! Bad Johan filma men han hade fullt upp med spikpistolen så det blev inte av. Får ta det en annan gång! :)

Det var pållarnas arbete igår. Mina fina små hästar gör mig så lycklig!