onsdag 15 januari 2014

ponnyskruttar

Tills för några dagar sedan har vi haft som en lång höst. Plusgrader var och varannan dag och isgata utanför husen. Och i hästarnas hage. Men nu äntligen har snön och minusgraderna kommit. -15 och 30 cm snö. I love it. Är dock väldigt frusen av mig så klär på mig extremt mycket kläder för att hålla värmen. Idag ligger det på -17 och hästarna får därför bara skrutta i hagen idag. Annars har jag äntligen börjat rida damerna igen, (som sagt isgata i hagen och utanför husen så har knappt vågat leda in damerna i stallet under hela december!). Igår tog jag ut Dottla för första gången sen i november tror jag. 

Gick inte bra alls. Så fort jag satt upp skulle hon iväg. Stress, stress, stress. Gick inte få någon kontakt alls i princip utan hon tuffade på som ett lokomotiv och det var bara att styra dit man skulle. Min idé om att rida lite skrittövningar längs vägen gick och rakade sig helt och hållet. Gav upp den tanken, hoppade av och ledde in henne i "paddocken". Sämre underlag men en helt annan häst. Hoppade upp och det märktes att hela hon var lugn. Inte helt avslappnad men lugn så att det gick att få kontakt med henne igen. Skrittade längs fyrkantsspåret och gjorde volter i olika storlekar. Började frysa och kände att det inte var någon mening att kräva något mer av henne då underlaget var för dåligt. Nöjde mig med att ha hitta en lugnare kontaktbar häst. Skönt! Det märks direkt när D har stått förlänge. Det blir liksom kollrer i huvudet på henne.

Sonja har fått komma ut på några kalla uteritter vilket hon har tyckt mycket om. Blir ju lite tråkigt för dom att bara skrota i hagen...

Nedräkningen har börjat

På söndag börjar nollningen och på måndag blir det introduktion på skolan. Om tre år är jag utbildad sjuksyrra. Det känns stort, spännande, roligt och otroligt läskigt. Samtidigt så vet jag att det kommer vara otroligt mycket jobb och stress inblandat i de här tre åren. Men nu är beslutsamheten stor och jag ser målet i slutet av tunneln, det är det jag ska fokusera på. Inte att vägen är lång, krokig och med massor av uppförsbackar och berg att bestiga.