söndag 17 juli 2011

Myspysvovve

Har precis kommit in från en härlig promenad med vovveliten. vi har tränat lite på sitt, ligg, inkallning, hopp (stå på bakbenen) och stanna. Gick super, som vanligt. Jag har ju liksom de bästa av de bästa så det är ju inte konstigt att det går bra. Gick in en sväng i skogen också, bara för att inte bara följa en väg. Det var helmysigt. Skönt med en mammig hund som håller 100 % koll på en.

Ännu en bild fotad och redigerad av Jenny!

Mina två fina tjejer och jag då...







Dóttla

Min fina tjej, min vackra dam, min trogne springar, min älskade vän.

Jag red ett skrittpass på henne idag och det gick väldigt bra. Lugnt och fint, hon var lugn, jag var lugn och vi båda jobbade med oss själva och samarbetade med varandra. Hon försökte följa mig och mina signaler och jag försökte rida så mjukt och med så små signaler som möjligt. Behövde knappt använda tyglarna. En härlig känsla. Dock har jag ju fortfarande kvar min gamla häst i henne så halterna var det sämsta momentet för vår del, jag fick använda mig av tyglarna för att föra fram min mening. Men förutom det var hon mjuk, följsam och koncentrerad. Samlingarna gick superbra (korta och långsamma skrittsteg!) och likaså öppnorna. Behöver jag nämna att jag är kär i min häst? Min läromästare i egen grå skrud. Vi lär varandra helt enkelt. När jag gör rätt gör hon rätt. Vi skiter i gångarter hit och dit just nu, nu jobbar vi med lugn och harmoni. Att få koll på mina signaler och hennes kropps rörelser i skritt.

Här är en liten film från när Bettan körde ett skrittpass på Dóttla, böjning för hand.

Voltige

Ett voltigepass på Bobby Brun. Vi tog hjälp av Rebecka och Josefina idag, alltså en upptrappning av träningen inför vårt voltigeläger! Så här såg det ut då.









Bobby klarar av att en person göra alla övningar i skritt nu, vilket vi började passet med. Men i dag var tanken att han skulle få känna på att bära två människor, stilla stående, vilket gick jätte bra. Och alla foton och filmer kommer från slutet av passet därför enbart stillastående.


Och just det.... Rebecka har ju också en blogg! dressyrgumman.blogg.se

Goddag

Sov till nyss. Hehe. Fick ett väldigt positivt mail idag, om det blir av så skriver jag ut det här senare. Är väldigt osäkert än. Right now sitter jag och Jenny bänkade framför So you think you can dance. Awesome!