lördag 12 februari 2011

En heldag i stallet

Det var ju så fint väder i morse så det blev en stund i solstolen med Ailo i famnen innan Linnea kom. Jag fick alltså inte igång skotern. Hehe.

När Linnea kom tog vi in snuttan och plutten. Linnea tränade en stund på ridplanen medan jag och Ailo lekte skogshuggare och sågade ner en gran och en liten asp som skulle till hästarnas hage. När vi kom upp till ridplanen så följde Linnea och Wojje med hem. Linnea fixade till Wojje, satte på honom magnetdojjorna och så fick han vila en stund medan vi hämtade hö och fikade.

Ailo fick hoppa in i hundgården när vi skulle ut och rida på en lite längre tur. Tog westerntränset med mitt raka tränsbett vilket gick sådär. Bettet låg perfekt men på något sätt lyckades hon föra över nackremmen över öronen och så for det av. Eller ja, det for bara av en gång medan jag satt på och sen for det av efter att jag hoppat av. Det blev i alla fall en lång tur, bort mot forsaleden, med en massa galopp. Hästarna fick verkligen sträcka ut och släppa ut energin. Härligt värre! Och såklart hoppade vi av och ledde dem en rejäl bit. Stretch, massage med linement och kraftfoder fick de när de kom hem. Gött tyckte hästarna! Nu står de i hagen och mumsar hö och mår gott, med stalltäcken på. Myshästarna!

Imorgon blir det två rejäla genomskrittningar av hästarna för min del. Mysigt!

God morgon världen

Här sitter jag som en mindre levande vålnad. Jag är sjukt trött trots att jag begav mig hem redan vid 23-tiden igår. När jag kom hem släppte jag ut hundarna på en pinkis, dumhunden Moa drog iväg, Ailo skällde på katterna och jag ropade på Moa. Jag tror vi lyckades väcka hela huset trots att jag bara skulle släppa ut hundarna på en nattis för att kunna sova lite längre imorgon. Hehe. Fail! När jag fått rätt på alla hundarna, sminkat av mig och krypit ner i sängen. Ja då kunde jag inte sova för att mina fossingar var iskalla. Dilemma, kliva upp ur varma sängen, frysa men värma på fötterna eller ligga kvar under varma täcket och frysa om fötterna. Efter någon timma gav jag upp, hoppade frysande in i badrummet och spolade riktigt varmt vatten på fötterna en stund. Skyndade sedan tillbaka upp i sängen för att inse att fötterna fortfarande var iskalla. Great. Lyckades somna efter någon timme till och vaknade i morse av Moa som låg nere och gnällde. Gosh. Som tur var tog mamma ut hundarna på en sväng (även min hund) och så kunde jag somna om. För att väckas klockan nio. Aja, om en timme kommer nog Linnea hit och det blir en dag med hästarna. HÄRLIGT!

Och imorgon tar jag med mig Ailo in till stan och Vinterparken för att miljöträna lite mera, och så ska vi träffa John och hans hund! Skoj!

Jag tror jag ska försöka få liv i skotern nu, så underbart mysigt väder!


Vad ska ni hitta på idag?