torsdag 17 februari 2011

Ännu en kvällstur

Egentligen var jag helt slut men jag mår så bra i stallet, tillsammans med hästarna, så det blev ännu en kvällstur. Skrittade barbacka på Wojje med Dóttla som löshäst. Skönt! D rejsade på som vanligt och vi såg bara rumpan av henne där hon gick 20 meter framför. Hehe. Men det gick ju bra i alla fall, Wojje var lugn och fin.

Jag känner av lite spänningar i min kropp som jag misstänker beror på stress och för mycket stillasittande, så jag orkar verkligen inte rida seriöst just nu. Men det är mysigt med mysturer också! Väldigt mysigt, dessutom verkar båda pållarna uppskatta att bara få komma ut och röra på sig lite. Visserligen går de ju för det mesta på lösdrift, i en stor hage, men de rör sig inte sådär supermycket nu när det liger en meter snö överallt så att få komma ut och bara sträcka på sig är skönt för dem. Och för mig.

När jag kom in så ville min hund ut på en liten prommis. När vi kom in igen och jag började klä av mig så satte sig Ailo och bara tittade på mig. Stora, fina men lugna valpögon som tittade längtansfullt på matte. Det var bara att sätta sig ner på golvet och dö lite. Smälta i min hunds famn, om det varit så. Hon satte sig i mitt knä och bara var så.... underbart mysig. Så mammamysig att jag smälte. Eller dog lite. Jag vet inte, men det är något magiskt med djur. De är så bra på att se vad jag behöver. Lugn och att bara vara, att mysa.

Nu är det läggdags för  mig, helt klart. Nu är energin slut.

God natt på er!

nOt a happy day!

Hade ju gjort en jättebra powerpoint och skrivit en bra redovisning. Kommer till skolan och har då glömt kompendiumen hemma, de som jag tänkte att "lyssnarna" skulle få ta. Min bästa mamma fixar biffen! Nåja, stressar som satan och får prova power pointen på skolans dator, den fungerar! Hurray! Dock var den lite annorlunda mot hur den skulle vara egentligen, bilderna kom in i bild för snabbt och lite sådant. Små fel men så otroligt störande när jag lagt ner några timmar för att få det exakt som jag vill ha det och så tjorvar skolans program till det i alla fall, trots att jag sparade det i en "gammal version" bara för att. Skolans program suger! Aja. Går inte att göra något åt sådant så klistrar på det där bra humöret i alla fall och är redo att köra järnet redan 5 i. Väntar på att folket ska komma. Men vad händer? Jo allt som allt är det 6 personer som lyssnar på min redovisning. Yaaaay. Min mamma, min klasskompis Linn, min mentor (och handledare) Maria och tre stycken från kulturtvåan. Två av dem kom sent. Kul att faktiskt vara förberedd och allt och så kommer bara 3 pers (ja de andra räknas inte riktigt då Linn hade före mig och min mentor måste vara med på andra, och ja, mammor är ju mammor!) Så jag blev väldigt besviken, eller ja. Det kändes bara lite udda att stå och dra en seriös redovisning för sex personer, då de tre okända dessutom satt långt bak så att jag var tvungen att prata med hög redovisningsröst trots att det bara kändes knäppt. Så ja, besvikelse över redovisningen.Det var dock roligt att det var några som kom! Missförstå mig rätt. Men men, lyssnade runt på lite av de andra redovisningarna vilka var grymma! Bra jobbat tjejer och killar!


Nu har jag lagat mat, soppa, vitlöksmackor, fiskpinnar och kokta potäter. Så gott så! ;)