torsdag 17 januari 2013

Islänning till salu

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=687913#.UPXPhhzfGLY.facebook

Lilla fina Sorti från Örslösa prästgård (gården där jag, Ailo och Dottla bodde i Lidköping) är till salu! Kan verkligen rekommendera att åka och provrida om du söker islänning!


Medryttare

Förra veckan bestämde jag mig för att söka medryttare till Sonja då hon mår bra av att komma ut lite mer. Ca 10 minuter efter att jag la ut texten på fejjan fick jag napp. Sanna är numera medryttare på Sonja och jag hoppas att allt flyter på bra och att allting klaffar för det känns riktigt bra från min sida. Ni kan följa  henne och Sonja på hennes blogg; sannaklang.blogg.se

Jag kommer fortsätta rida min fina Sonja när jag kan och vill de dagar Sanna inte rider men Dottla är min ögonsten och prio ett. 


Bergochdalbana

Gårdagen gick mycket upp och ner för min del igår.Var jätteseg på morgonen och blev kvar i sängen lite väl länge innan jag äntligen tog mig upp. Första delen av jobbdagen flöt på bra och på lunchen lunchdejtade jag pappa och Annsofi, vilket var jättekul! Men sen kom huvudvärken. Och tiden rann iväg. Och jag blev lite stressad. Blev inte klar förrän fyra och inte hemma förrän fem. Så jag var rätt död när jag kom hem. Proppade i mig en ipren och la mig och läste medan J fixade maten. Det blev fiskbullar i dillsås och potatis, hehe.

Därefter var det dax att gå ner i stallet och pyssla lite. Linnea och Elisabeth var kvar så vi pratade lite innan de åkte hem och jag tog ut Dottla. Red i paddocken vilket gick kasst till en början. Fullt ös medvetslös sa min lilla häst och jag kände att idag var det igen mening att jobba det finstilta. Så vi började med snurrstopp, (jag tar i ena tygeln och hon snurrar tills hon stannar, tanken är att hästen ska koppla ihop det och stanna så fort som möjligt). Från början var det många varv men efter några gånger åt båda hållen kom hon på vad som begärdes av henne. Då gick vi in och jobbade med lite volter innan jag tog och började med traven. Tänkte mig en jätte-enkel övning, trava en bit, skritta en bit and so on runt fyrkantsspåret. Såklart hade hon huvudet på annat håll, korsade gångarterna hej vilt och tyckte att lyssna kunde man göra en annan dag. Så det var det vi satsade på. Att jobba fram en trav. Skritt, trav, skritt, trav. Allt eftersom släppte hon stressen och började lyssna och hitta takten. Och mot slutet gick det riktigt bra! Vi travade i båda varven, utan att stressa iväg, och fick in hyfsade gångartsbyten ner till skritt och upp till trav igen. Så då plockade jag in lite tölt och töltade ett varv åt varje håll innan vi skrittade av, vilket gick så djävla bra så jag bara satt och log med hela ansiktet. Ungefär. Alltså tölten gick så himla bra.

Miss humörsvängning!

Och sist men inte minst så läste jag ut Sandmannen. Gosh. Hoppas det kommer en till bok, den får ju inte sluta sådär heller!!!!!!!!!

- 22

Termometern visar på minus tjugotvå. Yaaay, välkommen till istiden! Ganska skönt för pållarna att sova inne tror jag inatt....

Skickat från min HTC