fredag 11 mars 2011

Sköj

En tjej som har Ailos syster hittade min blogg! Skitkul tycker jag :D

Peace and love

Satan vad jag saknar sommaren som var. Peace and love-festivalen och stämningen. Gosh. Här är lite bilder därifrån:

sola på parkeringsplats, check!




Hell Yeah!




Coola brillor!




och här spelade The Hiv!


Cool kille!

Cool kille!

Mr. Blue eye

yeah

Söt tjej! <3


Däckade!? haha, skämt åsido.
Vi var spiknyktra hela högen, alla tre dagarna vi var där! ;)
Min fina bästa kompis Pauo och Andreas Grega!
Hennes morbror spelade med Grega ;) 


Var ju såklart tvungen att stöta på björn Gustavsson vid bajjamajjorna! ;)

Hotellrum, klart killarna var tvugna att testa sängarna...

hemfärd i min lilla skruttiga ford escort. Kärlek!

Trött tjej?

Puss

Puss
Jag ska försöka ta mig till P&L i år också, Jenny du har inget val! ;)

Och vad ska jag göra nu då?

Linnea har varit här och vi har haft en riktig häst- och hunddag. Först mockade Linnea i stallet medan jag åt frukost, sedan tog vi in pållarna. Ailo, Moa och Fanta fick sitta i hundgården. Hästarna fick massage innan vi stack iväg, vilket var uppskattat. Vi red iväg mot Forsaån, dock inte hela vägen. Jag hade Dóttlas skor på och de satt på riktigt bra så länge vi skrittade. Så fort vi tog en högre gångart så for de av. Blev lite besviken då jag spänt åt dem de hårdaste som går! Det var bara att sitta av och sätta på dem igen. Tillslut stoppade jag dem i fickorna i stället. Jag blev ganska irriterad på det. Dessutom ömmade Dóttla lite då det var grusat på vissa ställen, men för det mesta gick det bra. Jag använde dessutom sadeln idag, första gången på ett halvår eller något sådant. Hehe. Den satt inte så bra alls. Inte en så bra dag idag vad det gällde utrustning alltså. Men det var en mysig ridtur i alla fall! och Dóttla var inte fullt lika vändig som hon brukar kunna vara. Så jag är väl ganska nöjd även om utrustningen drog ner mitt humör väldigt mycket. När vi kom tillbaka till stallet stretchade vi igenom hästarna och gav dem kraftfoder innan vi släppte ut dem igen. Det blev en liten fikapaus och därefter tog vi hundarna på en promenad runt Kristoffersson. Fint väder var det under hela dagen också, vilket det fortfarande är. Skön dag. När Linnea åkte så tog jag ut skotern och Moa på en motionsrunda, dock tappade jag bort Moa på vägen. Hon följde med mig riktigt bra fram tills jag åkte ut på en äng för att vända. Jag tappade henne ur sikte och poff så var hon borta. Men hon kommer väl snart hem, hon lär ju vara ganska trött då och hon brukar inte vara borta så länge.

Just det, mina grannar hade en rundbal över så nu äter hästarna hösilage igen. Ev. finns det en till. I know, det har blivit många foderbyten nu men det blir så ibland. Hästarna måste ju ha mat och jag måste tänka på ekonomin så då blir det tyvärr så. Dock verkar mina hästar klara det riktigt bra vilket är skönt.

Men nu funderar jag på vad jag ska hitta. Jag vill inte sitta inne men jag orkar inte göra något mer ute. So what to do?

Puss och hej.

Goder morgon

Min hund ligger och snarkar gott på mina knän. Mysigt. Jag har varit vaken sedan 06.30 ungefär. Jag klev upp och morgonpinkade hundarna och gav hästarna frukost. Sedan hamnade jag och valpis i sängen igen. Har dock inte somnat om alls utan jag har varit duktig (läs: för pigg för att somna om) och läst ut boken; Valpskolan körkort för hundägare, skriven av Barbro Börjesson.


Riktigt bra och intressant bok, starkt rekomenderad! Jag fick låna den plus två andra böcker och ett häfte av Anette som jag kommer läsa igenom snarast möjligast. Hittills har jag bara fått del av bra kunskap och hoppas på att ni som följer min blogg och har hund finner mina tips bra. För jag vill gärna tipsa om denna bok till dig med unghund och valp!  Den är dessutom ganska tunn och går snabbt att läsa sig igenom. Jag kommer nog att försöka införskaffa mig en egen upplaga då den hade många bra övningar beskrivna! 

De två andra böckerna heter Inkallning, så mycket mer, skriven av Memea Mohlin och Aktivitetsboken, skriven av densamma. Jag återkommer med vad jag tycker om de två böckerna när jag läst dem men de verkar också väldigt bra.

Häftet har Anette själv gjort och det är lite snabbinfo om valpträning i allmänhet! 

Nu ska jag ner och käka frukost innan jag sticker ut i solskenet och inväntar Linnea plus en rundbalsleverans! ;)