måndag 15 augusti 2016

Ingenting går som planerat

Planen var att mina vackra smågrabbar skulle gå tillsammans vid det här laget, i en stor och härlig hage. Att Dottla skulle vara betäckt med Frakkur och bära en ny fin fölunge i sin mage. Att allt skulle vara frid och fröjd! Men det blir sällan som man tänkt sig...

Nu går pållarna på olika ställen och allihopa går på hö. Ena går i en liten och ganska tråkig hage sett ur en fölunges ögon. Lunginflammation och en lång penicillinkur som innebär ett nålstick  varje kväll har förändrat planerna. Det är både tungt och jobbigt att dels inte kunna ha hästarna på samma ställe, men också att ha en sjuk liten fölunge som behöver medicin morgon och kväll. Det är en hel del stök och tar tid att fixa Herkules varje dag, det känns. Lägg på ett stugbygge, en graviditet och en stundande flytt och ni förstår att det är en hel del pusslande och planerande för att få allt att flyta på!

I morgon bitti kommer vår lokala veterinär för ett återbesök och blodprover ska tas. Jag hoppas proverna visar på en rejäl förbättring och att vi kan avsluta penicillinkuren! Det skulle underlätta en hel del, men vi får se.. Det gäller att inte ta ut något i förskott och hålla tummarna!