måndag 10 september 2012

an ordinary everyday-day

Har precis stoppat in en fiskgratäng i ugnen, så gött när det bara är att värma! Sov hos J i natt, mysigt värre. Nykär och glad. Life is good. Varit till stan och ätit lunch med mor min, varit på arbetsintervju, skickat brev till polisen, hämtat tråd och gjort en provisorisk beteshage till pållarna och mockat "vinterhagen" på tre kärror skit. Så nu är jag hungrig! Food...! Längtar tills sängen är helt ihopskruvad och tills jag fått hem en soffa. Lägenheten känns inte riktigt som hemma än.. Kan ju bero på att jag knappt har några lampor och "vardagsrums"-delen är ekande tom. Hmm. Stallet känns dock helt underbart mycket som hemma. Hehe. Trivs som fisken i vattnet! Härligt!

Ailo är inne i en period av löp, tror jag. Hon har betett sig underligt den senaste veckan och varit lite upp och ner i humöret plus att Kask och hon försökte bli föräldrar häromdagen. Dottla är svullen i ett bakben så hon vilar och Sonja brunstar fortfarande men jag tror det håller på att avta lite (förhoppningsvis!!) så rid och arbetsbiten för deras del är väldigt låg just nu. Jag och Sonja roar oss mest ute i skogen just nu. I den delen av skogen där inga jägare håller till...

Igår var Linnea hit och vi pratade massa häst, såklart! Och så slängde jag upp Linnea på Sonja och så knatade vi ut på en härlig tur. Jag och Ailo sprang bredvid medan Linnea red, bra sätt att motionera både mig, hund och häst på! Hehe.

Så det är väl ungefär det jag kan rapportera om just nu.

Just det. Jag följde ju med Johans familj på lite kalas i helgen. 100års kalas på lördagen, tänk att träffa en människa som fyllt hundra. Galet vad fränt! Sen på kvällen var det surströmmingsfest i Börön som avslutades i Böröns alldeles egna strandbastu. Mysigt värre! I går kväll var det 50års-kalas vi var inbjudna på då Johans farbror fyllde år. Hela helgen har alltså bestått av trevligt folk, god mat, härliga efterrätter och en massa mys. Vad mer kan man önska sig..?