fredag 27 maj 2011

Sängen kallar

Nu säger jag, Dóttla och Ailo god natt!


Bra täcken

Jag har ju inget regntäcke till Dóttla då hon har en tendens att förstöra täcken. Men jag har tre (numera två då D förstört det tredje) stalltäcken som jag kan slänga på vid regnväder. De fungerar faktiskt riktigt bra! Idag är det Wojje som fått använda sig av dem då det är han som behöver extraskydd mot vätan och kylan.


Den här lilla filmen är från idag. Wojje hade då haft täcket från klockan 10 i morse då jag släppte ut hästarna till ca halv fyra - fyra. Runt tre tror jag att jag filmade den här snutten men när han kom in var han fortfarande helt torr där täcket suttit! 

God is pissing on us

Regn, regn och mera regn. Välbehövligt för växterna, tråkigt för oss andra.

Vid kvart över 12 idag tog jag på mig regnkläder och tog på Ailo reflexer och så tog vi en långprommis med lite hjärngympa. Vi tränade på plats (typ fot) och det gick faktiskt riktigt bra för att vara bland de första gångerna vi kör. Vi körde någon sitt och stanna övning men vovve liten gillar inte blötmark så vi skippade efter något försök.

JAG I REGNKLÄDER

AILO I REFLEXER




Promenaden blev nästan två timmar lång och på slutet var Ailo väldigt blöt och började se frusen ut så då ringde jag till Viktor som fick motionera min bil en kortis. Hemma igen stoppade jag in vovveliten i duschen och sköljde bort lera och kyla. Ailo var ganska nöjd efter duschen, men det var inte jag. Fram med hårfönen och lite mera psykiskträning för Ailos del då jag var fastbesluten att torka henne så torr och varm som det gick. Det gick också bra, dock gillade inte Ailo hårfönen så lite  tänder visades och hon snappade lite efter den. Men torr blev hon! (Jag körde på lägsta värmen, fönade bara någon minut, höll hårfönen en bit ifrån och blåste runt med fönen hela tiden så hon kunde inte bränna sig eller bli för varm). Annars ligger hon och skakar när hon är blöt.

När Ailo fått sin dos av uppmärksamhet så lämnade jag henne inne och tog tag i hästbiten. Mockade boxar, gjorde i ordning kraft och när Sara kommit så plockade vi in alla tre hästarna och täckade av dem. Jag tog ut Dóttla på en racer-runda runt kr-rundan då vädret var som det var och är som det är. När jag red iväg så åkta Sara hem igen så jag fick äran att fixa pållarna när jag kom tillbaka. Liten grå stretchades igenom, Wojje och Chefen täckades och sedan slängde jag ut allihopa igen och fixade klart stallet inför natten, nu är det bara att ta in hästarna ikväll.


Och så är det med det!

mösspåtagnings bal, del 2 förfest

Daniels bror fotade en del under vår förfest, här är resultatet!

Annelie!

Daniel, som vi var hos! :)

Daniel 

Daniel och halva Magnus

Daniel och Magnus

David

Emma

Felix

Freco och Milly

Henke

Jag och Jonas

Jessika

Jonas

Marie

Jag och min tatuering

Rebecka

Sara

Spku08

spku08

spku08

classmates

spku08

classmates

classmates

classmates

spku08

spku08

Stina

Min tatureing

Åse och Jonas

grilled Cheesus

God dag! Igår var en alldeles förträfflig dag och kväll. Jag hade väldigt trevligt och både balen och förfesten var roligt. När de flesta började bli lite mer på lyset vid 12-halv ett så beslutade jag mig för att åka hem. Jag är ju ingen stordrickare och mina fötter började säga ifrån så jag smsade taxi-Åsa som kom och hämtade mig. Annelie hakade också på och fick skjuts hem. När jag kom hem möttes jag av världens gosigaste och bästa vovve som kom och pussade på mig. Vi kröp ner i sängen på en gång och slocknade nästan på en gång. Min fina tjej. När jag klev ur bilen här hemma i natt så smådroppade det från himlen. Jag tänkte att det inte var så farligt och gick in och la mig. Ställde klockan på 06.00  och vaknade när densamma ringde. Klev upp och konstaterade att det regnade lite mera då så det var bara att gå ut, sätta in kraften i mina hästarnas boxar, ge Chefen sin kraft och plocka in liten grå och herr vit. Båda två ville gärna komma in. Slängde åt alla tre en tuss hö, såg till att alla  tre hade vatten och tog på Wojje ett ylletäcke. Lämnade dem mumsande i stallet och tog med mig Ailo in till den varma sängen igen.

Runt tio vaknade jag nästa gång, gick ut till pållarna och släppte ut dem. Alla tre har faktiskt täcken på, Dóttla mer för min skull än sin egen. Och sedan jag kom in från stallet har jag bara legat med datorn i knät och slöat. Dock börjar det kurra i magen och krypa i benen så det blir frukost och en promenad inom en väldigt snar framtid....

Btw, min gåra dam har börjat lägga på sig vilket betyder att det börjar finnas riktigt bra med näring i gräset. Jag får sluta ge henne kraft nu, eller rättare sagt; bara ge henne när vi jobbat och se till att fortsätta motionera henne bra!


Mer bilder från gårdagen kommer nog inom kort, jag har ju ingen egen kamera så måste vänta på alla andras foton!

mösspåtagnings bal, del förfest!

Förfest hos klasskompisen Daniel för hela klassen!
Spku08 <3

Min fina Annnelie!

<3

Jag och Emma! ;)

Magnus och Freco som tränar på valsen innan balen...!

Fågeldansen, behöver jag säga något mer?

Emma aaaaaaaa

Linn och Marie! ;)

SnyggLinn

Maria! :)

Jag och Annlix!

Girliegirlsen

Spku08! 

Spku08! 
Jag och Annlie drack en Smirnof Ice var och så delade vi på en. Inne på balen drack jag en klunk av en cider men gav bort den och alla mina drickabiljetter sen drack jag inge mera alkohol. Jag vet, storsuparn.... Men en trevlig kväll var det verkligen! :)