fredag 7 september 2012

förrgår, 05/09-12

Rätt intensiv dag ändå. Sprang/promenerade 5 km med Ailo och sen fixade jag med massa hemmasysslor innan jag tog ut pållarna en kortis. Min tanke var att rida Sonja och ha Dottla som handhäst, vilket inte fungerade alls. Sonja brunstar så mycket just nu och tror att allt och alla är en hingst. Ungefär. Så vi stod still och Sonja pep och viftade med lite ben. Dottla funderade mest på hur man skulle kunna få tag på det goda gräset. Fick hoppa av och leda damerna en bit och tillslut satt jag upp och red på D istället. Som skötte sig förvånansvärt otroligt bra. Hon brukar inte vara så bra när man har handhäst, där och då skötte hon sig perfekt. Dessutom red jag henne bara i Sonjas nosgrimma. Ibland blir man glad. Så otroligt djävla glad. Vi har tagit oss lite längre, än en gång.

Angie var ut och verkade pållarnas hovar. Fick veta att jag gjort ett bra jobb med Dottlas hovar under det gångna året, vilket var jätteroligt att höra! Och Sonja brunstade så mycket att vi lämnade bakhovarna. Hon får vi ta i nästa vecka. Om brunsten lagt sig lite. Jag har aldrig varit med om en häst som brunstar på det här sättet. Om man tar i henne när hon är lite spänd så piper/skriker hon och viftar med med något framben, kommer man åt magen bockar hon eller sparkar hon och skriker...? Samma sak om man sitter på. Inte normalt...? Vi får se om det är en engångsgrej, bara för att hon är ny här osv, eller om denna kraftiga brunst är återkommande. I så fall kan det ju vara något som är fel, att det gör ont eller något sådant. Det märker vi.

När Angie åkt så fixade jag iordning mig och for till Johan och hans jaktlag där jag sov över. Mysigt. Ailo fick sova i bilen, så hon fick allt chans att testa sitt nya vintertäcke. Vilket satt som en smäck och hon höll sig varm och go hela natten! Gött.