söndag 13 mars 2011

Ö&B

Efter jobbet åkte jag och brorsan förbi Ö&B då jag tänkte kika på ett lite snyggare *töntigare/gulligare* men ändå billigt halsband till min fina vovve. Det blev inget halsband men vi kom hem med en "transportbur" istället. En sådan som på bilden nedan.

Bild hittade via google.se
179 kronor fick jag ge för buren, sjukt billigt alltså. Min tanke är att detta ska bli Ailos portabla sovplats.. Jag har kikat runt lite och haft funderingar på att köpa en tygbur så nu när jag hittade en billig så slog jag till. Just nu ligger Ailo i buren, bredvid mig, i sängen och snusar. Jag har så stor säng att den får plats utan problem, det finns forrtfarande bra med utrymme kvar. Skönt! Dessutom är det nätfönster på båda långsidorna med "gardiner" som går att sätta för. Och självklart finns ett handtag uppe på så att den är lätt att bära. Ska jag åka tåg eller buss så är den lätt och smidig att ta med, plus att den går att vika ihop jättebra. Jag är nöjd över mitt köp, helt klart! Och skulle hon växa ur den kan jag alltid använda den till min kissekatt Rasmus, även om den blir lite väl stor till honom. Hehe. Jag ska försöka köpa en ny metallbur också, som ska få plats i bilen så att hon kan åka säkert. Jag funderar också på att köpa en säkerhetssele till henne då hon gärna får sitta i framsätet när jag kör bil, alltid bra med variation.

Just det, jag läste ut boken Inkallning är så mycket mera av Memea Molin. Den var väldigt intressant och tänkvärd, bra skriven och med väldigt många bra tips och övningar. Dock var det mycket att ta in då jag sträckläste den (jag har ett ganska slappt jobb i Vinterparken så när jag inte har några kunder kan jag läsa). Jag började läsa den lite igår kväll och läste ut den idag, men det bästa är nog om man kan ta något eller några kapitel i taget och träna på de övningar som står där innan man läser vidare. Jag fick väldigt mycket inspiration så det bara kliade i fingrarna efter att få gå ut och testa. Det blir till införskaffa lite böcker märker jag, att läsa dessa valp/hundbäcker om och om igen kan inte vara fel! I och med att jag läste igenom boken så snabbt så missade jag nog hälften, eller om jag redan glömt hälften. Men som sagt, grymt bra inspiration och nyttiga tips och bra beskrivna övningar! 

God natt! ;)

Vinterparken

Just i detta nu sitter jag på jobbet och har fått igång internet i min dator som jag har med mig. Härligt. Det är hyfsat fint väder och ungarna som åker i pulkbacken precis utanför "min" bod verkar leva livet i snön. Jag önskar att jag också var ledig och kunde delta i pulkaåkningen. Haha! Men det är ju ett ganska härligt och lugnt jobb jag har så jag ska inte klaga. Jag får ju sticka ut näsan i det fina vädret i alla fall! På bilden nedan kan ni se min bod, dock ser det inte ut riktigt som på bilden då det är lite omgjort och andra sorts bodar och det heter Vinterparken här nere i Badhusparken medan själva Östersund på turistspråk är Vinterstaden. Men det är fortfarande samma upplägg som på bilden och bodarna står lika nära som på bilden så vill du hälsa på så är det väldigt lätt att hitta mig! ;)

Jag säljer Rödöpotatissoppa med kantareller i tillsammans med färskt bröd. Min bror säljer grillad med mos i boden bredvid och i boden längst bort från mig är det kolbulleförsäljning. Dessutom finns ju kiosken och Frösösbageriet, så kom hit och fika, åk pulka, skridskor, skidor, hundspann, häst och släde eller ta en skön promenad på isen!


Det lät som att mamma tänkte ta ut vovvarna på en långprommis idag, skönt att Ailo slipper sitta ännu en heldag i hundgården. Hon lider ju inte av det, verkligen inte, men jag tror ni också förstår att det blir roligare för hunden om hon får vara med istället för att bara sitta och skrota. Jag är av den åsikten att hundar ska vara med så mycket som möjligt, när det går. Självklart kan man inte ta med hundar till jobbet osv (finns dock undantag även där då det finns arbetsplatser som tillåter hundar) och då ska de ju såklart stanna hemma och det är inte synd om den då heller för den delen. Men som jag skrev nyss så tror jag att hunden mår bäst av att få vara med överallt där den får. Det blir helt enkelt roligare för den och man får en bättre kommunikation och relation med hunden då den utsätts för "ovanliga" situationer och inte bara får springa hemma.

Som avslut vill jag tipsa om min vän Therses hemsida;  http://www.renspar.n.nu/. Hon håller på med samisk slöjd och säljer otroligt fina saker, så ta och kika in på länken! Kanske du hittar något fint till dig själv eller en födelsedagspresent till någon av dina nära och kära?

chaufför

Jag blev chaufför en sväng, nyss hemkommen. En granne + vänner som ville ha skjuts till krogen, klart jag ställer upp! Fick ju 300 spänn som tack, sitter gött i en fattig students ficka! Min fina vovve fick följa med som bilsällskap och skötte sig utmärkt. Jag har fortfarande inte fattat att denna underbara hund är min. Hon är så, så, så underbar. Fantastisk! Enkel, okomplicerad och rolig.

När jag kom hem passade jag på att fixa hästarna också, så jag har varit hemma en liten stund i alla fall. Köpte pringles och sura bilar så nu kan jag svulla i min ensamhet då mamma och Cornelis gått och lagt sig. Jag ska väl också kila ner i sängen tillsammans med Ailo eftersom jag jobbar imorgon också. Hehe. Dock har jag ju sovit en stund redan.

Just det, jag hörde på radion (blev ju chaufför innan melodifestivalen slutade) att Erik Saade vann. Jag tror att han kan ha en chans att få upp Sverige på Eurovisionlistan, men det är ju ingen vinnarlåt enligt mig. Själva texten är ju inget underverk direkt. Fast det är väl kanske ingen av melodifestivalens låtar. Det hade varit pinsamt om Danny vann då han i princip bara upprepade The Club x antal gånger och sedan hade någon mening som text. Jag tycket att The Moniker kunde ha fått vinna, eller han som rappade. De hade sköna låtar, glada och lite annorlunda men på bra sätt.





Men som sagt, jag tror Sverige kan komma ganska långt med Saade då han är snygg och härlig att vila ögonen på, hans låt är enkel och rytmisk så man får den snabbt på huvudet och kan nynna med.

God natt på er, puss