onsdag 2 mars 2011

Eukanuba

Jag har precis fått hem "check" om en gratis säck med valpmat från Eukanuba. Jag måste bara hitta en affär som säljer det här i Östersund. Great. Men gratis är gott. Pappa berättade att vi använt det till en hund vi hade förut, men att det är jättekraftigt och att jag ska ta det lugnt med doseringen av det.


Nu ska jag nog gå och lägga mig, god natt allesammans!

Btw; vad tycker ni om min nya design? Kom igen, kommentera lite! ;)

och just det...

.... min magvärk gick över vid halv fyra- fyra någon gång. Har dock små, små känningar nu men som inte gör ont. Jag känner bara att det inte är som det ska...

Så hästarna får ta det lugnt idag trots att jag verkligen är sugen på att hitta på något med dem. En promenad med hundarna räcker väl gott och väl  för lilla mig och mina magproblem.

Bild från igår, tagen ca 17.40.
Det var fortfarande ljust! :D

Dogwalk and food

Tog en härlig promenad med hundarna på sjön! Supermysigt, men jag blir så less på Moa. Just nu är hon inne i en period där det där med att lyssna inte står uppskrivet på schemat någonstans. När de gick kopplade så drog hon och när de fick gå lösa så fick man ta den bestämda/irriterade/arga rösten för att hon ens skulle bry sig. Egentligen skulle Moa behöva en egen träningsperiod, där man bara fokuserar på att träna henne. Det tar så mycket av min energi att gå med Moa och Fanta när jag bara vill och behöver lägga energi på Ailo. Men samtidigt behöver ju alla tre komma ut och för att det inte ska ta hela dagen så blir det alla tre tillsammans.  Men Ailo sköter sig i alla fall bättre än Moa. Hehe!




Jag har precis ätit upp en jättegod lasange som jag lagade till mig, mamma och Cornelis. Nu drog de två iväg till Haga så jag är ensam hemma en stund. Borde plugga men orkar inte riktigt det just nu. Får köra stenhård pluggning på fredag. Tror ni jag lyckas med det?

Ailos namn

Innan jag och Lina åkte och tittade på Ailo så satt jag och funderade på en massa hundnamn, funderade och "smakade på". Men när vi satt i bilen och hade åkt halvvägs så kom namnet Ailo in i mitt huvud. Jag hade aldrig hört det förut och jag hade inte en aning om vad det betydde men det etsade sig fast där. När jag hoppade ut ur bilen och fick se världens finaste valp så var det Ailo. Det var så självklart att hon var en Ailo.

Jag fick veta av Therese att det var ett samiskt pojknamn men hon visste inte vad det betydde eller ens om det betydde något.

Nyss googlade jag Ailo och det visade sig att det finns 15 män och 1 kvinna som heter Ailo i Sverige. Ailos namnsdag infaller den 27 juli och Ailo betyder den helige på samiska! Jag vet dock inte hur seriös eller bra sidan är men den verkar ok. Min hund är alltså Den Helige. Och för mig är det så, hon är helig för mig.

Den helige ligger och vilar i sin bur.
Hon hade lagt sig där självmant, stolt matte!

Den helige ligger och vilar i sin bur.
Hon hade lagt sig där självmant, stolt matte!

Pain

Skrev klart och skickade in pa-rapporten, promenerade en kortis med hundarna och åkte in till skolan. Ungefär när jag plockade upp Annelie fick jag ont i magen. Ingen nådig magsmärta precis. Jag tänkte att jag nog bara var hungrig och stressad (lite försenad in och ville hinna äta innan vi började) så efter att ha parkerat bilen skyndade vi oss in till matan. Där visade det sig vara korv så vi sprang till Lyan (skolasn café) och köpte oss varsin  lunchmacka. Gick till klassrummet och satte oss och åt. Det onda släppte inte. Lektionen började och smärtan fortsatte. pulserande, kom och gick. Lite som vågorna mot en strand, fast inte så fridfullt. Efter att ha uthärdat 45 minuter av lektionen fick jag nog och åkte hem.

Jag ligger nu i sängen, med mina mickrade rispåse-tofflor (som jag fick av Elinpelin i julklapp) på magen och hoppas på att värmen ska rå på smärtan som kommer och går. Ibland kommer höga smärt-toppar, ibland låga och mer uthärdliga. Nu börjar de smärtsammaste "topparna" komma mer och mer sällan. Dock har jag fortfarande väldigt ont, men det börjar bli bättre nu. Jag blir så less. Jäkla skitkropp! Hoppas mitt magont släpper snart så att jag får lite saker gjorda här hemma! Bajs.

Jag råkade

Jag råkade googla ailo, och sen råka leka lite i photoshop... :P

/Jenny



Hahahaha tack älskade tremänning! :D <3
Synd bara att bilden är tagen med min mobil, annars hade kvaliten varit ännu bättre! ;)


Hoppas det är ok att jag la upp den här :P

Ta mig i kragen

Jag ska nu ta mig i kragen och skriva Projektrapporten som ska in senast fredag. Sedan är PA:t helt färdigt, finito, över! Skönt!

God morgon på er i alla fall!

Igår kväll var det norrsken här, någon annan som såg det? Dessutom blev jag glatt överraskad av min lilla pålle. Hon låg  i uteboxen, hon använde uteboxen! Härligt!
Bild från google.se


Har gett hästarna frukosthöet och mockat i uteboxen och halmat upp den. Great. Nu ska jag bara komma igång med skrivandet. See ya tonight! ;)