onsdag 9 september 2015

Tisdag

Igår hade jag en helt fantastisk dag! Var till djursjukhuset med Ailo fick en tid för operation 29 sept. En tand gick av i helgen och måste alltså tas bort. Eftersom jag ändå var i stan passade jag på att miljöträna Ailo och Sita och de skötte sig super, så nöjd med damerna! Lilla Axa är med Johan på älgjakten och roar sig i skogen på eftermiddagarna.

Hälsade på Therese på eftermiddagen och spontant planerade vi in en fjälltur till häst i nästa fredag tillsammans med Angela. Ska bli himla härligt såvida vi har vädret på vår sida! Hoppas hoppas!

Båda hästarna fick en varsin ridtur och jag är så kär i min lilla dam just nu. Vi börjar äntligen ta oss framåt i utvecklingen och vi går från klarhet till klarhet. Ridglädjen är stor och jag är så himla sugen på att rida kurs nu! Helgi måste påminnas om livet som ridhäst igen. Red upp och hälsade på Emelie med honom och hela vägen dit var tydligen kantad av eventuella Helgiätande monster. Ungefär! Självförtroendet var inte på topp, handbromsen låg i och han var spänd som en fiolsträng. Beredd att nita när helst en fara skulle kunna uppenbara sig. Men på hemvägen gick det bättre och Helgis lite bättre jag visade sig. Skönt att han tycktes komma ihåg att det inte var så farligt att vara ute ändå! Han måste verkligen ridas ofta för att må bra som ridhäst och bli avslappnad! Mendel är roligt att ha så olika hästar och att jag måste tänka på min ridning på olika sätt!  :)

På kvällen följde Emelie med ut på en kvällspromenad med hundarna och så fick jag en uppdatering från skogens djup, Axa och Johan har det gott i septembers höstvindar och laget hade träffat på en hel del älg under dagen, himla roligt för dom! Självklart är Axa inte med på jakten utan får snällt sitta tillsammans med en annan nobs i hundgården på jakttiderna och skogstränas på eftermiddagarna!

Himla bra dag alltså! Trots att det inte blev något städ alls... Haha, man ska njuta av livet medan man kan!