onsdag 13 april 2011

Vårdag

På väg till bilen, efter skolan, så fick jag syn på en tussilago. Var ju såklart tvungen att skaffa bildbevis också!
Nu jäklar är det vår på riktigt!
Hälsade på Pauo en liten sväng och brummade sedan vidare till foderbuan där jag hämtade lite alger och kalk till mina små hästar. När jag kom hem slog jag två flugor i en smäll; jag tog en skrittur på Wojjeponken och lät Ailo följa  med.






Som ni ser på bilderna red jag bara med en enkel nosgrimma, vilket gick super. Använde också dojjorna som satt på som en smäck trots att vi pulsade i snö en bra bit. Härligt! Wojje var lite seg bara, är ju van vid att få vara Linneas lilla prins... ;) Men förutom att han var seg/lat så var det inga problem. Ingen hälta, ingen ömning, ingenting! Sjukt underbart!

När Wojje och Ailo fått sin motion så var det dags för min lilla prinsessa. Jag red fram och tillbaka till haga för att få instruktioner av Kerstin inför hästvaktningen i helgen. Det var väldigt många diskussioner på vägen dit men ändå inte så jobbiga som det kan vara när Dóttla är på sitt nedrigaste humör. Jag tycker faktiskt att hon skötte sig riktigt bra för att det var en långtur och var ute själva. Framme hos Kerstin blev det ett väldigt spontant ihopsläpp med hennes hästar, vilket gick bra. Fick se Dóttla ala arab, tror hon umgåtts för mycket med en viss Wojtek, men jäklar vilken trav hon visade. Min flygande, svävande lilla drömflicka. Filmade lite men tror hästarna springer för långt bort för att ni ska se bra. Slänger in filmerna i alla fall!





Kärlek till mina djur! Underbara, älskade, fina, vackra djur. 

Födelsedagen

Igår var jag ju på ganska dåligt humör på morgonen och under dagen men när jag plockat upp Linnea vände det. Vi tog en mysig uteritt på våra överpigga hästar. Vi försökte skritta dem så gott det gick men pållarna hade andra planer. Det blev alltså några steg här och där då vi hade en gångart över skritt, men det gick bra i alla fall och Wojjje visade ingenting alls så han är nu helt friskförklarad. Jag travade honom för någon dag sedan och konstaterade att han travade rent så vi skulle prova en skrittur igår då, och han visade som sagt ingenting och var allmänt pigg så han mår bra nu. När vi kom tillbaka till stallet så kom Angie och Wojje fick sina fossingar fixade. Bra! Och hans hovmaterial börjar bli bättre, skönt att höra!

Under eftermiddagens gång ringde jag in lite middagsgäster och Angie fick också en inbjudan så när hon var klar och jag hade fixat klart hästarna gick vi in och städade/lagade mat. Middagen blev urgod och med det goda sällskapet blev mitt humör riktigt bra. Vid tio somnade jag och sov gott!

Idag har jag varit ut till Therese häst Alfúr, som är Dóttlas halvbror, och hjälpt Angie verka hovarna. Nu sitter jag på lektion och lyssnar på genomgång. När skolan slutar ska jag brumma hem och motionera pållar och vovve. Min vovve sitter nu i bilen och vilar efter att ha sprungit runt på gården där Alfúr står.