tisdag 19 juli 2011

Film

- från gårdagens ridtur! ;)


Bästa vovven och bästa pållen! <3

LOL

Tog ut Dóttla på en kort körtur för att testa den nya bakselen. Den var förkort och förstor, great. Så det blir lite pyssel med den innan jag är nöjd med den. Vi tog bort "sidostyckena" och satte dit ett par stigläder istället som fungerade bra. Och remmen som går över rumpan var för lång så den gled bakåt under turens gång. Dessutom var Dóttla aningens seg så därför fick det bli en kort-kort tur.

Finaste ponnyrumpan i världen!

Ailo fick bli vagnshund en sväng! :)

Vår körtur varade i ca 15 minuter. När vi kom tillbaka hade Bobby lekt rövare i vinterhagen (där han och Anton hamnade när vi skulle ut med Dóttla). Självklart hade han dragit sönder vår nyinköpta (IDAG!!!!!!!!!) grindlina. Lovely. Som kakan på moset så hade han fått av handtaget från linan och slängt i väg det, bort till ridhuset. handtaget som Jenny slitit ihjäl sig för att få på den där djävla linan. På 15 minuter!?

Syns lite dåligt men ser ni att den övre tråden är lite
hängmattsliknande? 

Detta är det enda spända som finns kvar.... :(

Trasigt handtag...
Grrrrrrrrrrr.....! Akta dig Bobby!

Och bara för att så hoppade Ailo upp på bänken i stallet och åt upp kattmaten som hon inte skulle komma åt.
Ni ser tallriken med kattmat på va?
Nu är det mat där och stängda stalldörrar så att Ailo inte kan komma åt den....

Den lilla grå damen

Fick sig ett skrittpass för en stund sedan. Lugnt, avslappnat och med en harmonisk känsla. Gick superbra. Som jag nämnt tidigare känns det som om vi verkligen hittat rätt nu. Akademiskt här kommer vi! Haha, dock är vi nybörjare som in i bänken och detta var kanske vårt 4 pass, men det känns kul och det känns framför allt BRA. Jag får en sådan bra respons av Dóttla. Och det känns som om jag har hittat oss. Som om jag hittat lugnet i oss. Livet går upp och ner och hit och dit, men ibland så känner man den där känslan av att bara ha hittat rätt. Men som alltid förändras man ju alltid, man lär sig nya saker och man blir nybörjare på nytt. Men just nu känns det här rätt, det känns bra. Det känns mjukt. Och dessutom kommer vi ju inte bara rida på i skritt utan vi kommer ju ta många galna och fartfyllda uteritter, lugna promenader, något gångartspass på ridplanen och grymma körturer, såvariationen fortsätter på alla möjliga roliga sätt. Men många skrittpass kommer det bli framöver, just so you know.

Dagens skrittpass innehöll i varje fall:

  • Halter
  • Varierande volter 
  • Öppnor
  • Arbete mot samling/samling (korta skrittsteg)
Och vi höll väl på i 20 minuter. Det som behövs för oss nu, annars får jag ett huvud som inte hänger med och en förvirrad häst. Senare ikväll ska vi köra en sväng för att testa bakselen. Ska bli kul!

Inte snällt, Dóttla!



Tur man har en barfotahäst när sådant här händer! Jag och Dóttla gick först, sen gick Jenny som ledde Anton och Bobby. Redan i hagen var liten grå irriterad på Anton och medan vi gick mot stallet så saktade hon in en sväng. Jenny och pojkarna märkte inget och vips blev Dóttla förbannad på att Anton var för nära. I och med att Dóttla var i brunst när detta hände så var hon lite extra retlig och snabb på att reagera argt så det blev en smäll. Tråkigt nog var det Jenny som hamnade i vägen när Dóttla lassade iväg ett bakben och Anton fattade ingenting. Som hästmänniska så får man tåla lite ont eller vara mer uppmärksam, men det är ju aldrig kul när det händer olyckor.

Flickorna flitig



Två hängande hyllor i stallet blev det. Hehe, påhittigt ja visst! ;) Lite mer ordning hoppas vi på nu. Och just det, vi fick hem fodret vi ville ha. Så flitiga flickor är bara förnamnet! Nu väntar bara lite ridning och ev en körtur med Dóttla för att testa den nya bakselen. Bakselen som bästa Angela skickade till mig på posten! Jag tackar och bockar och niger för dig, Angie... ;)

God morgon era latmaskar!

Hur står det till? Nej nu blir det frukost och sen brumma iväg till Vara för lite inköp av hästfoder... ;)