söndag 27 april 2014

Great day!

Sovmorgon, hagsättning, ridlektion, promenad och grillning. Bra dag! Mycket bra dag! Sån där lycklig över mitt liv-dag.

Sonja fick sig en rejäl genomborstning direkt på morgonen i finvädret, sen kom Therese och vi satte upp en sommarhage åt Wojje och Ljoova. Klockan drog i väg så vi köpte lite lunch på Ica och satt i solen och hade det gott innan det var dags att fixa iordning Helgi. Therese for hem och jag och Helgi begav oss iväg.

Red upp till Häggen där Malin håller till och där fick vi en lektion. Gick superbra och det var så roligt så vi bokade in en lektion till, på onsdag. Och då följer Therese och Alfur med.

Idag fick jag träna på att få en bra form och inte låta Helgi krulla ihop sig, i skritt, trav och tölt. Blev också en del flyttningar och så jobbade vi med lite ställning. Helgi jobbade på jättebra och försökte göra rätt men det var både jobbigt och svårt att inte flyta iväg med bogen eller rumpan och att hålla huvudet i rätt läge. Han vill gärna böja in näsan, speciellt när det blir jobbigt. Men han var riktigt duktig och det var så himla roligt att rida lektion.

Eftersom Helgi blev ganska trött i skallen av lektionen och det var så varmt idag så promenerade jag de 5 km hem igen. På vägen träffade vi ett härligt gäng med barn som fick komma fram och klappa lillkillen och en granne lite närmare hem beundrade den fina islänningen!

Hemma igen fick Helgi sig en dusch innan jag släppte in honom och Dottla till hagen jag och Therese satte upp. Nöjda hästar! Och en riktigt nöjd matte som fick äta grillat till middag. Nu ligger jag utslagen i soffan med finaste killen i världen. Känner mig dunderlycklig och tillfreds med livet. Kikar på en film innan vi kryper under täcket och somnar!

Dottla i nya hagen

Trött Helgi!

Tant S och Ailo efter Sonjas genomborstning.