måndag 20 juni 2011

UPDATE

Vi har haft galet mycket att göra idag. Dóttla fick vila igår och idag vet vi inte hur det blir då vi måste fortsätta stöka med hagen. Idag har i alla fall jag och Jenny varit på soptippen med en massa skräp, handlat stolp och trådhylsor, och röjt i skogen där hagstaketet ska gå. Vi har röjt sedan halv tre idag till nu med handsåg då motorsågen är trasig. Gött va? Dessutom har det spöregnat på oss samtidigt som vi kapat träd. Och vi har kapat träd efter träd plus en massa sly. Gosh vilka muskler vi kommer att få!

Nu ikväll efter maten ska allt som sågats ner samlas (läs släpas) ihop till en hög som senare ska eldas upp och jag och Jenny har det otroligt roliga jobbet att skruva upp trådknopparna i skogen kvar att göra efteråt. I morgon blir det stolpning och så ska tråden upp. SEN ÄR VINTERHAGEN FÄRDIG! Då blir det istället trädgårdsfix , städning och att baka tårtor på onsdag och torsdag och sen blir det midsommarfest på fredag. Great. Vi vill alltså ha vinterhagen klar innan midsommar då vi börjar jobba på tisdagen efter.

Vinterhagen har en bra och stor skogsdel som ger behaglig skugga till pållarna när det är som varmast ute och det är därför vi gärna vill ha den klar innan vi börjar jobba så att vi kan utnyttja den varma sommardagar! Men det är först i helgen som vi har en lugn stund, förhoppningsvis. Mamma och Cornelis kommer hit nu på torsdag och de lär nog stanna till på söndag så ja det där med lugnt går ju att diskutera...

Nu ska vi fixa hamburgare och jag tar mig en fisksoppa till förrätt. Idag är sista dagen innan slängning för den. Fy satan vad vi är och har varit flitiga alltså! Känns helt okej när man vet vad det faktiskt ger med lite slit.. ;)