tisdag 22 april 2014

Två steg fram ett steg bak

Gick min första introdag på Tallgläntan idag och det gick jättebra. Tyvärr är det lite kort om folk på Dalsätra i morgon så min introdag omvandlas till vanlig jobbdag där istället, vilket inte gör mig något egentligen men lite tråkigt känns det.

Efter en riktigt god middag for jag och Johan ut till Bf och ägnade oss åt våra hobbys. Johan motionerade crossen och jag satsade på att rida Helgi. Vilket inte gick så bra alls idag. Han bjöd inte på några stegringar men det var en väldigt osäker och tittig häst jag satt på. Allt var potentiella tigrar idag. Allt. Färgskiftningar på vägen, plastpåsen i diket, studsmattan vi skulle förbi, traktorn på åkern, skuggan, fällda träd, ja allt. Han var spänd och fokuserad på allt annat än mig och han var beredd att stanna för minsta lilla. Jag tror han lyckades göra tre eller fyra slide stop under turen, när vi kom i hyfsad galopp eller trav och han nitade.Tog jag i tygeln när han var osäker tog han det som stopp och därefter blev det snigelfart med tio pauser per meter. Ungefär. Efter ett tag gav jag upp, han fick skritta rakt fram och när vi tagit oss 50 meter i bra skritt vände jag hemåt och lät honom tussa på på långa tyglar. Vilket gick bra för då var det hemåt. Kände mig lite frustrerad då det gått så himla bra innan men det är bara att ta nya tag och jobba på. Hästar är hästar och även de kan ha skitdagar. Men något positivt idag var att jag satt upp hemma på gården och red över bron utan att han stannade. Lite läskigt var det allt så lite tempo i skritten blev det när vi tog oss över men det gjorde mig så himla glad att han vågade gå över på en gång, utan sällskap och med mig på ryggen! Så inte bara bakslag inte! Man ska alltid ta vara på det positiva även om det i inte gick som planerat! Och på söndag blir det ridlektion för Malin Karlsson, ska bli riktigt kul och intressant. Välbehövligt med lite hjälp då och då! Så det är vi taggade på.

En annan bra sak var att jag fick veta hur det gick på anatomitentan, jag klarade ena delen och behöver bara göra om den andra delen. Så himla skönt! Superglad att jag klarade en del!

Over and out!